Vizite Kağıdı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alfos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar kısmi zamanlı çalışan elemanlara ( ay içerisinde verilen prim günü yaklaşık 13ile 18 arası değişiyor ) vizite kağıdı uygulması nasıl.İnternetten mi vereceğiz vizite kağıdını. Geriye dönük kaç gün prim günü olacak.Cezai işlem yememem için nasıl bir yol takip etmem gerekiyor.Şimdiden tşk.

Ynt: Vizite Kağıdı

Vizite kağıdına siz bildirgenizde kaç gün göstermişseniz onu yazacaksınız. Son bir yıl içinde 30 gün yeterli.. Ancak;

Kısmi zamanlı çalışanlar eksik günleri için Genel Sağlık Sigortası Primi ödemedikleri sürece Sağlık hizmetlerinden faydalanamazlar.

yani kısmi çalışanlar genel sağlık sigortasından yararlanabilmeleri için geriye dönük eksik prim günlerinin ne kadarını yatırmaları gerekiyor.

örneğin ay içinde 18 gün yatmışsa kalan 12 günün GSS primini yatırması gerekiyor..

fakat uygulamada farklı sanırım

inşaat dosyalarının çok oldugu bir firma da 1 ekim sonrasında ay bazında hep eksik günü olan çalışanlar sürekli vizite kagıtları ile bakıldılar. Yani eksik çalışmalarınızı prim olarak tamamlayın diyen çıkmamış. Burada uygulamada hat mı var yoksa biz mi kanunu yanlış algıladık. 30 günden az gözükenler bakılamayacak deniyordu ???

5510 sayılı kanunda durum açık. eksik günlerin primi işçilerce yatırılacak. ama ne uygulayana rastladım. nede uygulamayla ilgili bir açıklamaya. ekim ayından sonra bir sürü işçi ücretsiz izne gönderildi. ancak hepsi vizite kağıdı alıp paşalar gibi bakınıyor. yani sgk nın uygulamayla ilgili bir altyapısı da yok. primler sgk hesabına bankalara yatırılacaktı 1 ekimden önce öyle deniliyordu konferanslarda orda burda. ocağın yirmisi geldi ortada ne bir genelge var ne bir tebliğ ne de bir açıklama. duyan varsa paylaşsın

turkasia ' Alıntı:
5510 sayılı kanunda durum açık. eksik günlerin primi işçilerce yatırılacak. ama ne uygulayana rastladım. nede uygulamayla ilgili bir açıklamaya. ekim ayından sonra bir sürü işçi ücretsiz izne gönderildi. ancak hepsi vizite kağıdı alıp paşalar gibi bakınıyor. yani sgk nın uygulamayla ilgili bir altyapısı da yok. primler sgk hesabına bankalara yatırılacaktı 1 ekimden önce öyle deniliyordu konferanslarda orda burda. ocağın yirmisi geldi ortada ne bir genelge var ne bir tebliğ ne de bir açıklama. duyan varsa paylaşsın

Dediğiniz gibi bende herhangi bir uygulamaya rastlamadım. Bir de işten çıkarılan sigortalılar ve aile bireyleri için verdiğimiz 6 aylık vizite siresini 3 aya indirildiği söylenmişti ama ne kadar uygulanıp uygulanmadığını bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı.