Web Adresi Satın Almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ertann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ertann

Tanınmış Üye
Merabalar,
Bir web adresi satın almak istiyorum bu işlemi nasıl yapabilirim, internetten baktğımda bazı sitelerde önce sorgulanıyor sonra "satın al" şıkkı oluyor
ancak bu şekilde almak güvenilr mi veya hangi site güvenilirdir ve ayrıca ben satın alınca bu adresin bana ait olduğunu nasıl tescil ediliyor , Arıca MB büyüklüğüne görede fiyatlar değişiyor örneğin 3MB lık alındığında bir eksiklik olurmu yada en az kaç MB lık alınmalıdır
Yardımlarınız için teşekkürler

Ynt: Web adresi satın almak

Öncelikle satın almak istediğiniz nedir onu tam olarak isimlendirelim.

Sizin yapmak istediğiniz bir web sitesi. web adresi dediğiniz ise domaindir.

domainler ayrı o sitelerin tutulduğu veri depoları olan hostingler ayrıdır.

esasında domainler satın alınmaz bir süreliğine tescil edilir.

hostinglerde satın alınmış gibi gözüksede bir süreliğine kiralanır.

öncelikle bir site isminiz "domain" olacak. www.alomaliye.com (bu bir domain)

alomaliyenin inter sitesini koyduğu alan ise hostingdir (nerden almışlar veya kendi serverları mı bilemiyorum)
buraya kadar anlaşıldıysa devam edebiliriz:)

Üstadım şöyle
...............

örneğin burada 3 Mb bir alım yani kiralama olsa ve forumlu olacak bir site
böyle bir site için 3 MB yeterli olur mu?
Ne önerirsiniz
Saygılar

3mb dediğiniz nedir ki 5-6 resimle dolar. Bir yanlış anlama olabilirmi 3 MB mi 3 GB mi?

aşağıdaki siteye bakabilirmisiniz
fiyatlar çok yüksek geldi forumlu bir site kaç mb olmalı

Verdiğiniz linkteki tarih 2009. Fiyatlar değişmiş olabilir. Gerçi dolar cinsinden yazmışlar. Ayrıca bana çok da pahalı gelmedi. Neye ne kadar ihtiyacınız olacağını bir web sitesi tasarımcılarıyla görüşşeniz daha iyi olur.

Öncelikle şöyle söyleyeyim, piyasada görüp özendiğiniz bir çok forum ücretlidir lisanslıdır.
Forumların lisanslarını da satın almak gerekiyor.

Siteye çok fazla medya yerleştirilmeyecekse (resim, video gibi) bu şekilde buraya yazdığımız yazılarla dbasein dolması zor. Yani 200mb yer bile uzun süre size yetecektir.

Alan adı (domain), hosting (barındırma), forum yönetimi gibi hizmetler her yerden satın alınmaz güvenilir iş ortaklarından almanız gerekiyor.

zannediyorum buradan isim veremiyorum.

saygılar

Çoğu forum ve portallar ucretsizdir amaç site kurulumu ise host ve domain alın, 1 gb ve üstü size fazlasıyla yeter, ileride trafik durumuna göre güncelleme yaparsınız