XP yi Tekrar Yüklemek...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stajer66

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar akşam bilgisayar sistem hatası verdi ve açılmadan kendi kendine kapanmaya başladı bende tekrar xp yüklemedim yüklemeyi yaptım fakat şu anda hiç bir program çalışmıyor hatta xp yardım menusü bile yükleme işleminden sonra yapmam gerekenler nelerdir bu konuda yardımınızı bekliyorum bu arada bilgisayarda e-use de kuruluydu.

cevaplarınız için teşekkür ederim

sistem hatası verdikten sonra pc yi formatladın mı? yoksa üzerine tekrar mı xp kurdun eğer formatladıysan use ler gitti, eğer formatlamayıp xp yi üzerine tekrar kurduysan use ler kalır ama sisteminde sanırım kalıcı zararlar oluşmuş o nedenle programlar çalışmıyor, bilgisayarın kendi kendine kapanması fandan kaynaklı olabilir ana kart veya grafik kartın fazla ısınıyor olabilir bios dan sıcaklığa bakabilirsin eğer pc açıkken fan sesini duymaya çalış, diğer bir nokta spam tehlikesi ancak ben şu ana kadar kendi kendine pc yi kapatan bir spam veya virüs e rastlamadım güvenlik yazılımlarını da kontrol et eğer pc formatlanma aşamasındaysa use ler gitmediyse tesmer i ara bilgi ver formattan sonra use de bulunduğun konumu belki geri getirebilirler, bilgisayarda ne gibi belirtiler var biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirsen belki daha çok yardımcı olunabilir ama sistemle arana bi soğukluk girdiyse tesmere bilgi ver formatla, sonra en baştan kur tekrar kendi kendine kapanıyorsa sistemsel değil donanımsal bir problemin vardır, bir diğer neden şu da olabilir pc ye yeni bir donanım aldıysan sürücüler çakışma yapıyor olabilir, genelde tv kartları bu probleme yatkındır

işyerimdeki bilgisayara yeni bir şifre koyayım dedim ancak şifreyi yazmayı unuttum ve şimdi hatırlayamıyorum uzunca bir şifreydi ve bir türlü doğru giremediğim içinde bilgisayarı açamıyorum. Nasıl bu sorunu aşabilirim dersiniz? Saygılar?