Yabancı Personel

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SAYBEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SAYBEL

Katkı Sunan Üye
işyerimizde yabancı uyruklu personel çalıştırıyoruz. ankaradan çalışma izni alındı. ssk ya giriş bildirgesi verildi. bölge çalışmaya ek-1 verildi. ama müfettişler işyerine teftişe geldiğinde ankaraya bir bildirim daha yapmanız gerek dedi. bildirimin ne olduğunu sorduğumuzda "bilmiyorum çalışma.gov.tr den bakın" dedi.ben baktım ama bu konuyla ilgili birşeye rastlamadım. ANKARAYA YAPILACAK OLAN DİĞER BİLDİRİM hakkında bir bilgisi olan varsa ve bana yardımcı olursa çok sevınırım. teşekkurler iyi çalışmalar..... :?:

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.

Re: YABANCI PERSONEL

Merhaba;

Firmamızda 5 yabancı idari personel çalıştırıyoruz.(Beyaz Yaka)
Eğer aşağıda yazmış olduğunuz işleri sırasıyla hepsini yaptıysanız bir işlem yükümlülüğünüz kalmıyor.Sadece işten ayrılmaları durumunda iyi hatırlıyorsan 15 gün içerisinde Çalışma Bakanlığı'na bildirmeniz gerekiyor.

Kolay gelsin.

YABANCI PERSONEL

Bölge çalışmanın müfettişi ek olarak ankaraya yapılacak olan bildirimi yapmaz isek ceza yiyeceğimizi söyledi. ama bildirimin ne olduğunu o da bilmiyor tek bildiği inatla ceza yazmak isteği. :!:

YABANCI PERSONEL

Tekrar Merhaba;

Dediğim gibi bu yazmış olduğunuz bildirimleri yaptıysanız ve bir sorun çıkmadıysa, başka bir bildirim yok.Ben şuana kadar bu konu hakkında hiç ceza yemedim.Siz yinede 0312 296 60 00 'ı arayarak Sorabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Re: YABANCI PERSONEL

SAYBEL' Alıntı:
işyerimizde yabancı uyruklu personel çalıştırıyoruz. ankaradan çalışma izni alındı. ssk ya giriş bildirgesi verildi. bölge çalışmaya ek-1 verildi. ama müfettişler işyerine teftişe geldiğinde ankaraya bir bildirim daha yapmanız gerek dedi. bildirimin ne olduğunu sorduğumuzda "bilmiyorum çalışma.gov.tr den bakın" dedi.ben baktım ama bu konuyla ilgili birşeye rastlamadım. ANKARAYA YAPILACAK OLAN DİĞER BİLDİRİM hakkında bir bilgisi olan varsa ve bana yardımcı olursa çok sevınırım. teşekkurler iyi çalışmalar..... :?:

BELKİDE İŞÇİ ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN SONRA İŞÇİ ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞINI BELİRTEN YAZIYI BAKANLIĞA YOLLAMAMIŞ OLABİLİRSİNİZ. ÇÜNKÜ 4817 SAYILI KANUNUN

Yabancı çalıştıran işverenler yabancının çalışmaya başladığı tarihten çalışma izninin verildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde çalışmaya başlamaması halinde bu sürenin bitiminden itibaren ve herhangi bir nedenle hizmet akdinin sona erdiği tarihten itibaren,

en geç on beş gün içerisinde durumu Bakanlığa bildirmekle yükümlüdürler.

YABANCI PERSONEL

muro arkadaşın söylediği çok doğru bakanlık müfettişlerinin böylebir incelemesi var yabancıya çalışma müsaadesini veriyorlar sonrada işe başlayıp başlamadığını bir yazı ile bizden istiyorlar Çalışma Bakanlığı yabancı işçilerin çalışma müsaadeleri servisine iş başı yapan personeli bildirmeniz gerekmekte . Antalya bölgesinde böyle bir inceleme yapılmış

Ynt: YABANCI PERSONEL

Arkadaşlar merhaba.

Türkiye'de:

- Oturma izni;
- Çalışma izni;
- Vatandaşık işlemleri;

gibi konularda şirketlere ve yabancı uyruklu vatandaşlara danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

Detaylı bilgi için bize her zaman başvurabilirsiniz. Yardımcı olmaya her zaman varız.

İyi çalışmalar.

Ynt: Yabancı Personel

BELKİDE İŞÇİ ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN SONRA İŞÇİ ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞINI BELİRTEN YAZIYI BAKANLIĞA YOLLAMAMIŞ OLABİLİRSİNİZ. ÇÜNKÜ 4817 SAYILI KANUNUN

Yabancı çalıştıran işverenler yabancının çalışmaya başladığı tarihten çalışma izninin verildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde çalışmaya başlamaması halinde bu sürenin bitiminden itibaren ve herhangi bir nedenle hizmet akdinin sona erdiği tarihten itibaren,

en geç on beş gün içerisinde durumu Bakanlığa bildirmekle yükümlüdürler.

yabancı çalışana verilen 1 yıllık çalışma izni süresi doldu, çsgb na başvuruldu ve 2 yıl daha çalışma izni (uzatma) verildi, ilk verilen izinde çsgb na yabancı işçinin işe başladığına dair bildirim yapıldı, 2 yıl çalışma izni için de işçinin işe başlaması yönünden çsgb na bildirim yapılması gerekiyor mu?

Yabancı personel başvuruları online yapılmak zorunda mı , yoksa halen posta yoluyla yayabiliyor muyuz..?

yalnız uğurakın ın yazısında başlama yazısından bahsetmiş. ben çalışma bakanlığından izin aldıktan sonra, tekrar çsgb na işe başlamıştır diye bildirimde bulunmadım. böyle bir zorunluluk var mıydı ?

firmamızda şirkete ait şifre vardı zaten onu kullandık.
çalışanımız şirketten yetki belgesi alarak şifre almış vakti zamanında.

bizim çalışma izni alacağımız kişi genel müdür. Sizin çalışanınız tam olarak nasıl bi yetki belgesiyle şifre almış. Yetki belgesinin içeriği hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

HAZELSU ' Alıntı:
bizim çalışma izni alacağımız kişi genel müdür. Sizin çalışanınız tam olarak nasıl bi yetki belgesiyle şifre almış. Yetki belgesinin içeriği hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Başvurular e-devlet şifresi veya elektronik imza ile yapılabiliyor. E devlet şifresini ve elektronik imzayı gerçek kişiler alabiliyor. Bildiğim kadarı ile tüzel kişiliklere verilmiyor. Şifreyi alan kişi (örneğin siz) yabancı personelin çalışacağı firma adına yabancı personelin çalışma izni başvurusunu internetten yapıyorsunuz. Başvuru evraklarını bakanlığa elden verirken bakanlık sizin bu işlemi yapmaya yetkili olduğunuzu görmek istiyor. Yabancı kişinin çalışacağı şirketin çalışanı iseniz ona göre bir evrak veriyorsunuz. Çalışanı değil de dışarıdan bu işi yapıyorsanız, o zaman o firmadan bu iş için alacağınız vekaletnameyi veriyorsunuz.

Cerrah ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:

Başvurular e-devlet şifresi veya elektronik imza ile yapılabiliyor. E devlet şifresini ve elektronik imzayı gerçek kişiler alabiliyor. Bildiğim kadarı ile tüzel kişiliklere verilmiyor. Şifreyi alan kişi (örneğin siz) yabancı personelin çalışacağı firma adına yabancı personelin çalışma izni başvurusunu internetten yapıyorsunuz. Başvuru evraklarını bakanlığa elden verirken bakanlık sizin bu işlemi yapmaya yetkili olduğunuzu görmek istiyor. Yabancı kişinin çalışacağı şirketin çalışanı iseniz ona göre bir evrak veriyorsunuz. Çalışanı değil de dışarıdan bu işi yapıyorsanız, o zaman o firmadan bu iş için alacağınız vekaletnameyi veriyorsunuz.

çok teşekkürederim yardımınız için.

ben bu işlemleri yapalı çok oldu , yanlış hatırlamıyprsam aşağıdaki işlemleri yapmıştık.
yabancı uyruklu kişi kendi ülkesindeki konsolosluğa başvuruda bulunuyor.
istenen evraklar;
diploma Türkçe tercümeli
pasaport Türkçe tercümeli
iş sözleşmesi
işyerinden dilekçe

sonrasında online başvuruda bulunuyorsunuz.
(resim,tercümeli diploma ve pasaportu sisteme yükleniyor.)
başvurudan renkli olarak 4 nüsha çıktı alıyorsunuz.

evrakların hiçbirini zımba ve ataç kullanmadan ÇSGB 'na 10 gün içerisinde gönderiyorsunuz.
*4 adet başvuru formu
*vergi levhası,ticaret sicil gazetesi, SGK ve Vergi dairesi borcu yoktur yazısı,
*diploma ve pasaport noter onaylı tercümeleri
*dilekçe
*konsolosluktan verilen dilekçe.

ÇSGB' dan izin yazısı geldiğinde,yine online Emniyet Müdürlüğü'nden ikamet tezkeresi için randevu alınıyor.
1-2 hafta içeridinde ikamet tezkeresi çıkmış oluyor.