Yanında Mühendis Çalıştıran Onun Diplomasını Kullanabilir mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdsis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abdsis

Katkı Sunan Üye
merhaba,

konuyla ilgili bilgim olmadığı için, inşaat taahhüt işi yapan mükellefin bana sorduğu soruyu aynen aktarıyorum.

soru : ihaleye gireceğim. ihaleye giriş şartları arasında mühendislik diploması isteniyor. benim ise öyle bir diplomam yok. yanımda bir mühendis çalıştırıp onun diplomasını ihale makamına versem bir sakıncası olurmu.

görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

iyi çalışmalar.

kimseden cevap gelmeyeceğini biliyordum. zaten bu soru muhasebecinin bilmesi gereken bir konuda olmadığını düşünüyorum.mükellefe bunu aynen söylüyorum. yanlız mükellef muhasebeciye muhasebeyle ilgisi olmayan okadar soruyorki. ama malesef müşteri velinimetimizdir.

ülkemiz inşaat işlerinde oldukça önemli mesafeler kat etmiştir. dünyanın hemen dört bir tarafına dağılan müteahhitlerimiz, çok önemli projelere imza atmaktadırlar. tabi ki çürük elmalar yok değil ama pek çoğu zor şartlar altında görevlerini alnının akıyla ifa etmektedir.

abdsis arkadaşım, sorunun cevabına gelince neden olmasın derim? her inşaat firmasının sahibi mühendis olsun dersek, inşaat firmalarının % 90'ı kapanırdı herhalde.

ihaleyi düzenleyen firmadan edineceğiniz ihaleye katılım belgesini temin ederseniz zaten orada cevabı bulacaksınız.

saygılarımla
smmm ahmet balcı