Yanlış SSK Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HSNBTR27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
biraz önce ssk yı verirken bir işçinin 4447 sayılı kanundan yaralandığı unutup normal olarak verdim..ödencek tutar 143 çıkması gerekken 290 civarı oldu.ssk e bildirge menüsünde de onaylanmış prim ve hizmet belgesi iptal seçeneği var
onu kullansam olur mu ya da nasıl yapabilirim ???acilen :(

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: Yanlık SSK Bildirgesi

e-bildirge sitesindeki onaylanmış prim ve hizmet belgesi iptalini kullnsak yetmiyor mu?

aylık bildirim verme süresi içindeki iptalleri e-bildirgeden süresi geçenleri elden yapılmak zorundadır. bu dönem için daha önce başka sigortalılar için 4447 teşvikli bildirim vermediniz ise ek değil asıl bildirim olarak vermelisiniz. Ancak hatalı verdiğiniz ve iptal edeceğiniz bildirimin dv ödemeden yeni bildirim vermeye çalışırsanız borç var uyarısı ile karşılaşırsınız.

Bende neden uyarı vermiyor iptal yapıp tekrar onaylama aşamasında teşvikten yararlanabiliyorum

evet bende de aynen öyle oldu.iptal edip tekrar verdim indirimden de yararlandım :)

İşte bende onu anlatmaya çalışıyorum. Damga vergisi varken indirimden yararlanabiliyorsun. Hatta daha da abartıyım geçmiş yani bir ay öncesi borcun olsa da indirim hakkınız var.

Ynt: Yanlış SSK Bildirgesi

Çıkardıkları kanuna göre 1 TL üzeri borç varsa kabul etmemesi gerek ama burası sgk nasıl prog. yaptılarsa ona göre alır. Durup dururken 7-8 yıl öncesine ipc kesen (olmayan bir nedene dayalı) bilgisayarları bunuda yapıyordur. (itiraza gittiğimde aynen "sistemden kaynaklı deyip anında yok etmişlerdi.)

Ynt: Yanlış SSK Bildirgesi

A firması yerine B firmasından sgk çıkışını verdik sonra baktık ki yanlış silelim didek 10 gün geçtiği için iptal olmuyor sonra A firmasından yeni tarihli çıkış yaptık sonra A firmasının Sgksına sorduk bizim için bir sorun yok dedi Ama B nin SGK sına gidin onlar ne diyecek dedi sizce sorun olurmu çünkü A firmasında çalışıyor ve A firmasında son çıkışı oldu yapılan önceki hatayı sehven diye dilekçe yazsam sorun olurmu yada cezası varmı.
Ne yapmam gerekli acaba