Yapı Denetimlerinde Tevkifat Uygulaması

Yapı denetim firmalarının kesmiş oldukları faturalarda yapmak zorunda oldukları tevkifata ilişkin uygulamada tereddütler yaşanmaktadır.

14/07/2006 tarihinden itibaren 1/2 oranında tevkifat zorunluluğu getirirlmiştir. 91 sayılı tebliğde yazılı kuruluşların haricinde tüm kdv mükelleflerine verilen hizmetlerde yapılacak olan bu tevkifata vergi mükellefi olmayan arsa sahiplerine kesilen faturalrda nasıl uygulanacaktır.

Saygılarımla
Yener İYİEKİCİ
GAZİANTEP

Not: Konu başlığında ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanmak yasaktır. Lütfen mesaj yazmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz.

sayın ikiekici,

yapı denetim hizmetlerinde tevkifat uygulaması ile ilgili son olarak 99 sıra nolu kdv genel tebliğinde açıklama yapılmıştır. söz konusu genel tebliğin iligili bölümü aşağıdaki gibidir.

5.1. Yapı Denetim Hizmetlerinde Tevkifat Uygulaması

91 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (A/2) bölümünde sayılan kurum ve kuruluşlara verilen yapı denetim hizmetleri, 93 Seri No.lu KDV Genel Tebliği ile tevkifat kapsamına alınmıştır.

KDV Kanununun 9 uncu maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye dayanılarak bu Tebliğin yayımını izleyen 3. günde başlamak üzere, yapı denetim kuruluşlarının 91 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (A/2) bölümünde sayılan kurum ve kuruluşların yanı sıra bütün KDV mükelleflerine verdikleri yapı denetim hizmetlerinde aynı Tebliğin (A/5-f) bölümü kapsamında 1/2 oranında KDV tevkifatı uygulanması uygun görülmüştür.

buna göre, kdv mükellefi olmayan kişilere vermiş olduğunuz yapı denetim hizmetleri nedeniyle düzenlediğiniz faturalarda kdv tevkifatının yapılmaması gereklidir.

iyi çalışmalar.