Yaprak Testlerde Kdv Oranı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ercan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ercan

Katkı Sunan Üye
yaprak şeklinde poşet içinde satılan üniversiteye hazırlık testlerindeki kdv oranı %1 mi %8 midir?

Sayın ercan,
Poşetlenerek satılması diğer poşet içersinde satılan dergi ve kitaplarla içeriğinin ve amacının aynı olmasından dolayı değildir.

KDV oranlarına ait II sayılı listenin diğer mal ve hizmetler bölümündeki eğitim ve öğretim amaçlı kitap ve benzeri yayınlarla aynı içerikte olduğundan dolayı her ne kadar poşetlenerek satılsa da % 8 KDV oranına tabi olması gerekir düşüncesindeyim.

Ancak gelir idaresinden görüş alınması ya da idarenin bu konuya bir açıklık getirmesi gerekir.

Selamlar...

Ahmet bey teşekkür ederim. Ben bu testlerin yaprak şeklinde olduğundan dolayı %1 kdv oranına tabi olacağını düşünüyorum. Sizin bu şekilde örn.mevzuat aboneliğiniz varsa faturadaki kdv oranı ipucu olabilir. Selam ve saygılarımla...

Merhaba,
Görüşüme göre, sizin bahsettiğiniz testler 2002/4480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki II sayılı listenin B/6 maddesi kapsamında değerlendirilmeli ve %8 KDV uygulanmalıdır. Çünkü bahsettiğiniz yayınların, kitap ve benzeri yayın kapsamında değerlendirilmesi gerektiği görüşündeyim.
Kod:
                            (I) SAYILI LİSTE
.....
.....
     7- Gazete ve dergiler (3266 sayılı Kanunla değişik 1117 sayılı
Kanun hükümlerine göre poşetlenerek satılanların tesliminde bu Kararın
1 inci maddesinin (a) bendinde öngörülen vergi oranı uygulanır),
Kod:
                            (II) SAYILI LİSTE
     B) DİĞER MAL VE HİZMETLER
.....
.....
     6- Kitap ve benzeri yayınlar (3266 sayılı Kanunla değişik 21/6/1927 tarihli ve 1117 sayılı Kanun hükümlerine göre poşetlenerek satılanların tesliminde bu Kararın 1/a bendinde öngörülen vergi oranı uygulanır.), kurşun kalem, boya kalemleri, sulu boya ve pastel boyalar, okul defterleri, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, gönye, iletki,

%1 kdv oranına tabi olması gerekir.Oradaki poşetlenerek ibaresi magazin dergileri , vb dergiler için konulmuş olsa gerek.vergi dünyası yaklaşım gibi dergiler de %1 oranında fatura edlerek elimize geliyor.

RECAİ ÖZKAN' Alıntı:
%1 kdv oranına tabi olması gerekir.Oradaki poşetlenerek ibaresi magazin dergileri , vb dergiler için konulmuş olsa gerek.vergi dünyası yaklaşım gibi dergiler de %1 oranında fatura edlerek elimize geliyor.

Merhaba,
Poşetlenerek satılması gereken kitap ve dergilerin hangileri olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer o kapsama girseydi zaten %18 oranı ile işlem yapmak gerekecekti.
Eğer satışı yapılan ve sayfa sayfa satılan yayını kitap olarak değerlendirmek mümkün ise %8 KDV oranına tabii olacaktır. Eğer dergi olarak değerlendiriliyorsa %1 KDV oranına tabii olacaktır. Bu kararı siz vermelisiniz veya özelge almak en iyi yol olacaktır.

poşetlenerek ifadesi muzur yayılar için olması gerekir. kesin çözüm il defterdarlığından mukteza istemektir. gelecek cevap sizin kesin sonuç getirir. çünkü yanlış bir cevap dahi verilmiş olsa elinizdeki yazıya göre uygulama yaptığınız için size kesinlikle ceza kesemezler.