Yardım Kuruluşlarında UTTS Zorunluluğu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dc59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba;

Mevzuat hakkında şu ibareler mevcut;

" Akaryakıt harcamalarını vergi beyanında gider olarak gösteren gerçek ve tüzel kişilikteki tüm taşıt sahipleri.

Not Bu uygulama aracı şirket adına kayıtlı ve yakıt fişlerini gider olarak kullanan mükellefler için geçerlidir. "

Bilindiği üzere dernekler ile vakıfların gelir ve kurumlar vergisi mükellefiyeti yok. Yakıt fişlerini muhasebe programına işleyerek dosyalasakta indirim konusu yapacağımız bir vergi türü bulunmuyor.

Bu durumda dernekler bu uygulamaya sizce geçmek zorunda mı ?

Dernek mükellefime taktırması gerektiğini söyledim kurumlar vergisi mükellefi olmasa bile kar zarar hesabında gider olarak dikkate alınıyor diye düşünüyorum

• Beğen
Etkileşimler: dc59
Merhaba benim şöyle bir sorum olacaktı. Şirketimizde kiralık bir traktör mevcut bu traktöre utts cihazı taktırma zorunluluğu varmı dır?

Dernek mükellefime taktırması gerektiğini söyledim kurumlar vergisi mükellefi olmasa bile kar zarar hesabında gider olarak dikkate alınıyor diye düşünüyorum
Cevabınız için teşekkür ederim.

Bizde kar zarar hesabı için harcama evrağı olarak bunları işliyoruz. Ancak gider olarak gösterme durumu olmaması kafamı karıştırıyor.

Yani biz bu cihazı taktırmasakta aldığımız fişler üzerinden bu işlemleri yapmaya devam edeceğiz ve fakat sonucunda bir cezai işlemle karşılaşırmıyız bilemiyoruz.

Cihazı taktırmamız durumunda beyan etmeyeceğimizden ve kurumlar vergisi mükellefi olmamamızdan kaynaklı boşa taktırmış olacağız diye düşünüyorum.