Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhabalar işletmeye yeni aldığımız personel şuanda işkur'dan maaş almakta kendisinin beyanı üzerine eylül ayının 21.de cocuguna ilaç alması gerekıyormuş bende bu personeli yenı aldıgım için doğal olarak ssk'sını başlatacağım.. şurda kafam takıldı ssksını başlattıktan sonra işkurdan maaş alımı durdurulacak ve ailesının sskdan yararlanması için 1 ay zamanın gecmesı lazım burda çelişki de kaldım. şimdi ssksını yarın başlatırsam cocugunun ilaç ihtiyacı giderilecek mi ?

Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçmeniz gerekiyor. Konu başlığı açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanılmamalıdır. Ayrıca yardım, acil, lütfen, kişiye özel gibi başlıklar açmak yasaktır.

Ynt: Yardım

ssk sı başladığı tarıh itibarıyle maaş ödemesı kesıntıye uğrar ilaç alımınıda buyuk ıhtımalle yapamayacaktır beklemesı gerekecektır fakat şöyle bır durum var ilaç alımını çocuğu için yapıyor ise devlet zaten 18 yaşından küçük herhangı bır guvenlıği olmayan ları kendı kapsamına alıyor bu konuda sgk na gıderek kımlıkle kayıt yaptırarark sağlıktan yararlanma imkanı var bilginize.

Ynt: Yardım

Merhaba;

İş kanunu'nun da; ".......yeni işe başlayacak bir işçinin girişinin yapılması için, en çok bir gün önceden belgelerinin düzenlenmesi gerekir......" denilmektedir. Hal böyle iken işçinin sigortasının başlaması için, illa ki çocuğunun 1 ay sonrası veya gelecek hafta ilaç alması koşulu mu olması gerekir. Siz bu tür mazerete (ister doğru, ister yalan) mehil vermeden, her kim olursa olsun, çalışanın ssk beyanının yapılması gerekir.

Kolaygelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...