Yardımcı Olabilirmisiniz

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
18 Ağu 2012
Mesajlar
4
Konum
bodrum
iyi günler dilerim
ben bir sitede teknik servis olarak çalışıyorum 01,07,2007 tarihinde iş yerine teknik servis olarak başladım (elektrik havuz ve su tesisatçısı olarak) 20,09,2009 tarihinde site yönetimi kuruldu ve personeli kendi adına çalıştıracaklarını şirketten bizi geçiş yapacaklarını ama hiç korkmamamızı hiçbir hakkımızın yanmayacağını bütün haklarımızla devredileceğimizi bize sözlü olarak toplantıda söylemişlerdir ve bizde onlara güvenerek imza attık.ama daha sonra 2011 yılında bize böyle bir şey söylemediklerini yannızca izin haklarını kabul ettiklerini ama parasal olarak kabul etmediklerini beyan etmişlerdir.şu anda ise çıkmam için baskı yapıyorlar(yersiz tutanak tutarak seni tutanakla göndeririz diyorlar).Sindirmeye çalışıyorlar ama kendileri çıkarmıyor.benim ne yapmam gerekiyor .2007 tarihinden bu yana cumartesi öğleden sonra ve bütün bayram ve resmi tatillerde çalıştırdılar ve bunların karşılığında ücret veya izin verilmedi nasıl bi yol izlemeliyim.işten çıkarsam bunların ücretini alabilirmiyim.veya çıkarılacak olursam ne yapmalıyım. NET 1200 TL Maaşım.SAYGILAR TEŞEKÜRLER.
 
Olayınızda üçlü (devreden-devralan ve devredilen)mutabakat olması gerekirdi.Bu işlem sözlü olarak değil yazılı yapılmış olsaydı, ispat sorunuda olmazdı, oysa şu an bu sorun sözkonusu,durum böyle olunca bu konuda nihai kararı mahkeme verecek.Şayet mahkeme işci devri yani iş akdinin devri şeklinde karar verirse,haklarınız ilk işbaşı yaptığınız tarih esas alınarak işlem yapılacak,yok eğer devir olarak karar verilmezsse her işverenlikdeki süreler ayrı ayrı ele alınacaktır.
Haftalık 45 saati aşan çalışmalar fazla çalışma sayılır,bu konununda ispatı gerekir.Fazla çalışmalarını n varlığının ispatı işciye,ücretinin ödendiğini ispatıda işverene aittir.
Anlaşılan o ki,yol ayrımına doğru gitmektesiniz ve muhtemelen bu konular yargıya taşınacak,bu nedenle ihtiyatlı olmanızda fayda var.
 
Teşekürler şeref bey bilgi için tavsiyeniz için .
bugün tekrar müdür tarafından seni tutanakla gönderecez tazminat vermek istenmiyor yönetim dedi şu anda iş yerinde çalışıyorum .konuyu mahkemeye taşıyıp mahkeme sonucuyla istifa etmem münkünmü haklarımı alrak. Çünkü bugün olmasa yarın bi yolunu bulup çıkaracaklar işten.bilgilerinizi rica ederim.
Avukat tutumam gerekiyormu yoksa direk mahkemeye mi başvurayım mahkeme avukat veriyormu.
 
Teşekürler şeref bey bilgi için tavsiyeniz için .
bugün tekrar müdür tarafından seni tutanakla gönderecez tazminat vermek istenmiyor yönetim dedi şu anda iş yerinde çalışıyorum .konuyu mahkemeye taşıyıp mahkeme sonucuyla istifa etmem münkünmü haklarımı alrak. Çünkü bugün olmasa yarın bi yolunu bulup çıkaracaklar işten.bilgilerinizi rica ederim.
Avukat tutumam gerekiyormu yoksa direk mahkemeye mi başvurayım mahkeme avukat veriyormu.
Olayınızda bir tek çıkış noktanız var gözüküyor,ANCAK fazla çalışma yaptığınız sabit,dolayısıyle bu fazla çalışmalarınızın karşılığı ücretlerde ödenmemiş,ödenmiyor ise vede siz bu durumu mahkeme de ispat edebilecekseniz İş Kanunu M.24/e bendine göre "haklı nedenle"fesih yoluna gidebilirsiniz.Zaten sözleşmeyi feshetmeyi düşünüyorlar,bu durum yani işverenin bu niyeti sizi yol ayrımına götürüyor,bu nedenle başta söylediğim ispat durumunu düşünerek işveren fesih yapmadan siz fesih yoluna gidebilirsiniz AMA ispat edebilcekseniz gidin,diğer tarafdan merak etmeyiniz ki siz ispat edebilirseniz işveren ödedeiğini ispat edemez, neden ?çünkü fazla çalışmalarınızın karşılığını zaten işveren ödemedi ,dolayısıyle işyeri kayıtları açısından işveren ispat edemez.
Mahkeme sonucu "istifa"diye bir olgu yok ve böyle bir karar da olmaz.
Avukat tutmak zorundasın,tam bilmiyorum ama yeterli gelire sahip değilseniz,adli büroya müracaat edebilirsiniz,sanırım bu süreç uzun sürüyormuş,baro dan avukat tayin edilmesi gereken durumunuz sözkonusu ise mümkün olabilir.
NOT:Fazla çalışmaların ödenmemiş,ödenmiyor olması nedeniyle fesih yoluna gidecek iseniz mutlaka bir avukat da yardım alınız.
 
Not:İşveren tazminat vermiyeceğine göre, sözleşmeniz şu veya bu nedenle işveren tarafından feshedilirse ise hiçbir belgeyi imzalamayınız,çağırırlarsa da işyerine gitmeyiniz,nasıl olsa fesih bildirimi gönderecekler adresinize,muhtemelen 25/II ye göre fesih yapacaklar!olabilir,butakdirde sizin yine de Madde 25/son fıkra gereği zaten dava açma hakkınız var,artık bundan sonra sonuç mahkemenin takdirinde olacak.
 
Üst