Yazar Kasa Kullanmak İstemiyoruz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan FUNDA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FUNDA

Katkı Sunan Üye
Merhabalar

yaklaşık 200 çeşit malzeme satışı yapan bir işletme stok takibi yapmakta zorlandığı için yazar kasa kullanmak istemiyor. Bunun yerine 1 adet mal satışı yapsa bile fatura ile belgelendirmek istiyor.

Geçenlerde yapılan yoklamada yoklama memuru tutanağa toptan ve perakende satışı diye yazdığından vergi dairesi yazar kasa koyması gerektiği yönünde ısrar ediyor.

Bu durumda yazar kasa koymak ve kullanmak durumunda mı bu işletme? Görüş ve önerilerinizi rica ediyorum.

Ynt: Yazar Kasa Kullanmak İstemiyoruz

Perakende satışlarınız olacaksa ödeme kaydedici cihaz kullanmanız mecburidir. Stoklarınızın takibi için barkod sistemi kurabilirisniz.

ÖKC almak zorunluluğunuz var.Ancak satışalrın tamamı için fatura düzenlendiğine göre ÖKC bir kenarda üzerinde el işi dantel ile aksesuar vazifesini ifa edebilir :)

bunun örneklerini bir kaç işletmede gördüm.
sizin örneğinize benzer şekilde tüm satışları için stok takibi amacı ile fatura düzenleyen ve ancak ÖKC sahibi olan...
sattığı tüm mallar için garanti belgesi niteliğinde sayılmasından dolayı fatura düzenleme zorunluluğu olan ve ancak ÖKC sahibi olan..

Merhaba bu konuda benimde bir sorum olucak...

Bir mükellefimiz fotokopi-fax tamir ve servisi yapıyor.

Servis elemanları şirketleri dolaşarak kartuş yazıcı fotokopi satıyor yani direkt perakende satış yok

ama vergi dairesi ısrarla yazarkasa kullanılacak diyor ve ceza kesmiş.

Bu durumda ne yapabiliriz

Teşekkürler

arkadaşlar toptan satış dışındaki satışlarda ökc kullanma zorunluluğu vardır.Kolya gelsin

marketlerde olduğu gibi bilgisayar destekli sistemlerde kullanabilirsiniz.

herkesin dediğini bende diyorum... mecburen alacaksınız ancak burada madem 200 stok kalemi var. teknolojiden faydalanın 1.yorumda bir barkoddan bahsetmişler. bunu yapabilirsiniz. ayrıca nasıl söyleyeyim birazda kurumsal düşünün ve muhasebenizi kendi bünyenizde de tutun... günümüz kurumsallaşma yolunda hızla ilerliyor...