Yazar Kasa Satışı

sayın üstatlar ve meslektaşlarım,,,
1 ltd. şirket tasfiye olma kararı aldı..ama karar defteri vs...ile ilgili resmi hiçbir işlem yapılmadı..şimdi demirbaşlar vs...gibi varlıkların hepsi satılıyor..
yazarkasa yı da satacağız...4-5 gün önce tüm satışlar ve işlemler durdu...
satacağımız şirkette öteden beri faaliyet gösteriyor...yazarkasayı satmadan önce alacak ltd.izin yazısımı almalı?? yoksa ben satışı yapıp izin yazısını sonramı alacak?? yapılacak işlemlerle ilgili bilgisi olan varmı..cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Ynt: Yazarkasa Satışı

Yazarkasa almak isteyen firma, önce vergi dairesinden izin yazısı alacak. o izin yazısına istinaden sizde yazarkasayı o kişiye fatura edeceksiniz.

Ynt: Yazarkasa Satışı

sayın nisan teşekkür ederim...peki bişey daha..ben tasfiye kararlarını resmi olarak işleme koymadan bu satışımı yapabilirmiyim?? kanuna aykırı değilmi??yoksa ilk önce tasfiye sonra diğer şirket izini sonra benim satışımmı?

Ynt: Yazar Kasa Satışı

Sizin yazarkasayı satış nedeniniz,şirketin tasfiye olacağındandır.
bu nedenle önce resmi olarak karar defterinize tasfiye kararınızı alın.notere onaylattırın.işlemlerinizi başlatın.ondan sonra yazarkasanın satışına bakın.
siz yazarkasayı karşı tarafa fatura etmeden önce,onlar izin yazısını alsınlar.

Ynt: Yazar Kasa Satışı

çok teşekkür ederim..nisan....değerli zamanınız ,ilgi ve alakanız için...saygılarımla,