Yazar Kasa

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NİSAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

NİSAN

Ziyaretçi
Yazarkasa alabilmek için ,
1 - vergi dairesinden yazarkasa izin yazısı almamız gerekiyor mu?
2 - yazarkasayı aldıktan sonra, yazarkasa vergi levhasını alabilmek için dilekçe ekınde neler götüreceğiz?
 
kolay gelsin
evet yazarkasa alabilmek için önce bir dilekçe yazıp vergi dairesine başvuruyorsunuz onlarda izin belgesi düzenleyip veriyorlar.o izin belgesiyle gidip yazarkasayı alıyorsunuz.ilgili servise başvurup departmanlarını ayarlattırıyorsunuz.
ondan sonra servisten size 'yazarkasa bildirim dilekçesi'veriyorlar.
dilekçeyi doldurup servisin aldığı ilk fişi,yazarkasanın faturasının fotokopisini,ruhsatının da birinci ve ikinci sayfalarının fotokopisini dilekçeye ekleyerek vergi dairesine veriyorsunuz.onlarda size ödeme kaydedici cihaz levhasını düzenleyip veriyorlar.
iyi çalışmalar dilerim.
 
İki önemli detayı belirtmekte fayda var... Sayın nurdan'ın açıklamalarına ilave olarak...

Vergi Dairesinde aldığınız izin yazısına istinaden 15 gün içinde yazar kasayı almanız gerekir.Serviste gerekli işlemler yapıldıktan sonra aynı gün içersinde vergi dairesine baş vurmanız gerekir....

Kolay gele..
 
yazarkasa izin yazısı alındıktan sonra 15 gün içerisinde yazarkasa alma diye bir zorunluluk yoktur. önemli olan, yazarkasa kullanma mecburiyetinin başladığı tarihten itibaren normal yerlerde 1 ay kalkınmada öncelikli yerlerde ise 2 ay içerisinde yazarkasa kullanmaya başlamaktır.
 
sayın furkan 6602, bu kalkınmada öncelikli yerlerin listesi varmıdır?nereden bulabilirim? ve bu yerlerin normale göre ne gibi farklılıkları vardır?
 
Merhaba,

Ek olarak;

1 no.lu Z raporunu alıp VD sine bildirim yapıldıktan sonra ÖKC Levhası alınıyor bilindiği gibi.
ÖKC Levhasını almadan satış yapmamaya dikkat edin. Satış yapıldığı tespit edilirse ceza kesilir.
 
furkan6602' Alıntı:
yazarkasa izin yazısı alındıktan sonra 15 gün içerisinde yazarkasa alma diye bir zorunluluk yoktur. önemli olan, yazarkasa kullanma mecburiyetinin başladığı tarihten itibaren normal yerlerde 1 ay kalkınmada öncelikli yerlerde ise 2 ay içerisinde yazarkasa kullanmaya başlamaktır.

Sayın Furkan, Vergi Daireleri 1 ay değil 30 gün, 2 ay değil 60 gün hesaplaması yapıyor.
Bilgilerinize...
 
51 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ MÜKELLEFLERİNİN ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARI KULLANMALARI MECBURİYETİ HAKKINDA KANUNLA İLGİLİ GENEL TEBLİĞ
Resmi Gazete No 22621
Resmi Gazete Tarihi 25/04/1996
Kapsam
Bilindiği üzere, Katma Değer vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında 3100 sayılı Kanunla ilgili 36 seri no.lu genel tebliğde; yeni işe başlayan ve sonradan mecburiyet kapsamına giren mükelleflerin ödeme kaydedici cihazları kullanma mecburiyetlerinin (tebliğde maddeler halinde sayıldığı şekilde) işe başlama ve mecburiyet kapsamına girme tarihinden itibaren 30 gün içerisinde başlayacağı açıklanmıştı.
Anılan Kanunun 10. maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye dayanılarak, ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyetinin başlaması ile ilgili bahse konu süre, mükelleflerin ödeme kaydedici cihaz temininde karşılaşabilecekleri güçlükler nazara alınarak, münhasıran kalkınmada birinci ve ikinci derecede öncelikli yörelerdeki faaliyetleri ile ilgili olarak 30 günden 60 güne çıkarılmıştır.

haklısınız.
 
Ynt: Yazar Kasa

kuru temzileme işinde yazar kasa zorunlu mudur?acil olarak bana yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.
 
Ynt: Yazar Kasa

M.Hayri ANDAÇ ' Alıntı:
Serviste gerekli işlemler yapıldıktan sonra aynı gün içersinde vergi dairesine baş vurmanız gerekir....
Kolay gele..

burada da özellikli bir konu var..bir müşterimiz için şube açılışı verdik, yoklama tutuldu, ancak kiralanan işyeri bakım onarımdan geçirildi. bu durumda da ödeme kaydedici cihaz alınmasına ve serviste işlemleri yapılmasına rağmen vergi dairesine bildirilmemkle beraber kullanılmadı da.. ödeme kaydedici cihaz bildirimi ile servisin evrakları arasında birkaç günlük fark vardı.örneğin 01/12/20XX serviste işlemlerin yapıldığı, 04/12/20XX de ödeme kaydedici cihaz levhası için başvurduğumuz tarih gibi... ÖKC levhası dilekçesini götürdüğümüzde bugün bir adet fiş ve Z raporu düzenleyip getirir misiniz denildi..istenileni yaptık..ÖKC hiç kullanılmadığı için sorun yaşamadık...

hasılı ÖKC'nin servis işlemleri yapıldıktan sonra -asgari süreyi hatırlamıyorum ancak- kullanılmaması ve aradan bir kaç gün geçmesi halinde de sorun yaşanmadan levhası alınabilir.önemli olan nokta levhası olmayan ÖKC'nin kullanılmamasıdır.
 
Ynt: Yazar Kasa

-Ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti işe başlama tarihinden itibaren normal yörelerde 30 kalkınmada öncelikli iller de 60 gündür.
-Siz bu süreyi beklemeyip daha önce almış iseniz kullanmaya başlanılan tarihden itibaren 15 gün içerisinde vergi dairesine bildirim yapılarak ÖKC levhasını almanız gerekir. ancak bu 15 günlük süre 30veya 60 günlük süreyi geçemez.
 
Ynt: Yazar Kasa

mustafa semiz ' Alıntı:
kuru temzileme işinde yazar kasa zorunlu mudur?acil olarak bana yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

3100 sayılı kanunun 4 nolu tebliğine göre kuru temizleme işi yapanların ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyetleri bulunmaktadır.
 
Üst