Ynt: Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı İçin Süre Başlangıcı
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR OLABİLMENİN ÖZEL ŞARTLARI
MADDE 9- Yeminli mali müşavir olabilmek için:
a) En az 10 yıl serbest muhasebeci mali müşavirlik yapmış olmak,
b) Yeminli mali müşavirlik sınavını vermiş olmak,
c) Yeminli mali müşavirlik ruhsatını almış olmak,
şartları aranır.
Şu kadar ki, kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanların, bu yetkiyi aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında öğretim üyeliği veya görevliliği yapmış olanların bu hizmetlerinde geçen süreleri, serbest muhasebeci mali müşavirlikte geçmiş süre olarak kabul edilir.
Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış ve mesleki yeterlilik sınavını vermiş olanlar ile yukarıda sayılan konularda profesörlük unvanı almış bulunanlar için sınav şartı aranmaz.
''En az 10 yıl serbest muhasebeci mali müşavirlik yapmış olmak'' dediğine göre,herşeyden önce bu yetki ile çalışmış olunmalıdır.
bağımlı olarak çalışan smmm'ler ;
1- ssk lı olarak çalışacaklarından,kayıtlarda isimleri olacak.
2- işyerinin beyannamelerini,kendilerine şifre alarak yollayacakları için,vergi dairelerindede bu
durum kayıt altında olacaktır.
3- bağımlı çalıştığınız, hangi firmada çalışıyorsanız,bağlı olduğunuz smmm odasındada bu durum
bellidir.
bilmem yardımcı olabildimmi ?kafanızdaki soruları çözmenize.dahada tereddütünüz olursa,bağlı olduğunuz odayı arayıp,detaylı bilgi alabilirsiniz.
demişsiniz ki
ben smmm belgemi aldıktan sonra personel müdürü olarak bir işyerinde çalışabilirim ve smmm belgem olduğunu işverenim bilmeyebilir, yada bilse dahi mesleki ünvanımı kullanmadan sadece pazarlama müdürü (personeli) yada personel özlük memuru olarak da çalışabilirim.
o zaman olmazki,belgenizdeki yetkiyi kullanmış olmuyorsunuz.