Yeni Kullanıcı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MERAKLI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın Formdaşlar

Program Wındows 2000 Bilgisayarı oturuma açarken 2.bir kullanıcı seçimi yapılıyor ve 1.Kullanıcı Şifresi bilinmediği için 1.Kullanıcı Bilgilerine ulaşılamılıyor.2.Kullanıcıya giriliyor.2.Kullanıcıdan Bilgisayarıma girilip DOCUMENT AND SETTINGS Seçildiğinde 1.Kullanıcının Dosyasına ulaşılıyor fakat aç mak istediğimizde c;Docemnet and settıngs ERİŞİM ENGELLENDİ Yazısı veriyor.

SORUM ;Bu 1.Kullanıcının Şifresi bilinmiyor bilgilerine nasıl ualaşılabilir.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

pc ye admin girişi yapabiliyor olmanız lazım iki kullanıcı da administrator ise problem yok yaparsınız ancak 1. kullanıcı admin 2. kullanıcı guest olarak tanımlı ise bilgilere ulaşmanız benim bilgim dahilinde değil belki hack programlarla mümkün olabilir ama hiç duymadım, kurcalamak lazım belki hdd komple kopyalanma yoluna gidilebilir yada ikinci bir işletim sistemi ile linux la tanıtılıp alınabilir uğraşmak lazım ancak ilk yazdığım bu aşamada önemli 1. kullanıcı admin mi? , 2.kullanıcı admin mi yoksa guest mi?

parola

Sayın Güneş

Başlat-Denetim Masası-Kullanıcılar ve Parolalara Baktım Kullanıcı Adı;ADMİNİSTRATOR Yazıyor Parola Boş bu aşamada ne yapmam gerekiyor

T

Bende

Administrators/havva/Administrators

SYSTEM

Havva/Burcu/Havva şeklinde

gUSETE NERDEN BAKACAĞIZ

ikinizde amin iseniz şu an tam yerini hatırlamıyorum ama denetim masasında kullanıclar la ilgili bölüm var oradan ayarlayabilmeniz lazım tabi bir problem daha var sisteminiz fat 32 mi ntfs mi? eğer ntfs ise biraz problem çıkartabilir fat 32 veya ntfs ye sürücülerden birisini tıklayarak sol taraftaki özelliklerden bakabilirsiniz hım şimdi baktım win 2000 kullanıyormuşsunuz büyük olasılık ntfs e dönüştürülmüştür eğer öyleyse açamadığınız dosyaların üzerine sağ tıklayıp özellikleri seçin orada güvenlik le ilgili bölümler olması lazım üzgünüm menüleri tam hatırlayamıyorum ama ikinizde admin iseniz şifrelerini kaldırma yetkiniz var demektir sadece denetim masası ve açılamayan dosyalar üzerine yoğunlaşın ilgili seçenekleri görürsünüz biraz vakit harcamak gerekli sadece

TEŞEKKÜR

Sayın Güneş

İLgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum.Şifreyi bulduk sorunu hallettik teşekkür ederim.