Yeni SMMM için Büro Faaliyetleri

Arkadaşlar merhaba, Ben yeni SMMM oldum çok şükür ama büro tecrübem bulunmamakta. Çevrem var, aç ofisi benim defteri tut diyenlerin sayısı 25 civarı. Ancak işlerini yapabilir miyim endişesi var. Büro faaliyetlerini ve işleyişini anlatan bir kitap ya da bilgi arşivi var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: Yeni SMMM için Büro Faaliyetleri

25 defter ağır gelmez mi?

Gerçi gelicem diyenlerin bir çoğu gelmez.

Kitap konusuna gelince, bence bunları komple öğrenebileceğiniz kitap yok. Ruhsat sahibi olmak işi yapmak için yeterli değil. Etkin bir staj dönemi geçirilmesi lazım. Eğer çevredikilerin etkisi ile büro açıp olası 25 defteri alırsanız daha önce görmediğiniz ve incelikleri olan mesela tevkifatlı satış, ihracat, ihraç kayıtlı satış, fiili hizmet vb... konularda başınıza iş açabilirsiniz. Ama 25 kişi klasik ufak esnaf ise olabilir. Ancak meslek yaparken öğrenirim tarzı bir meslek değil. Gerçi SMMM olmuşsunuz bana laf düşmez ama yine de aklınızın bir köşesinde bulunsun.

menekse11 ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba, Ben yeni SMMM oldum çok şükür ama büro tecrübem bulunmamakta. Çevrem var, aç ofisi benim defteri tut diyenlerin sayısı 25 civarı. Ancak işlerini yapabilir miyim endişesi var. Büro faaliyetlerini ve işleyişini anlatan bir kitap ya da bilgi arşivi var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

1.Sen aç defterimi vereceğim diyenlere güvenme

2.Belli bir süre tecrübesi olan işi bilen bir meslektaşının yanında defterlerini tutmanı öneririm.

Bende Yeni Büro Açtım. Gelirim diyenlerin hiç biri gelmiyor. Kimisinin muhasebeye borcu var kimisi başka bahaneler uyduruyor. Banada gelecek 20 den fazla defter vardı hiç biri gelmedi. Şu an 6 defter var. Sana önerim gelirim diyenlere güvenerek büro açma.

Menekşe11 25 mükelefe yetişemezssen eleman alırsın kimseye hayır deme. Sen açınca 25 i de gelirse haber verir misin. Sanırım ilk olacak :)

Arkadaşlar öneri ve öngörüleriniz için teşekkür ediyorum. Eminim 25 mükellef gelmeyecektir ama asıl ihtiyaç duyduğum bilgi başka. Yıllardır büroda çalışan ya da SMMM faaliyetini sürdürenler; bir büroda neler oluyor en azından maddeler halinde yazsanız. Anladığım kadarıyla bu konuda herhangi bir kitap bulunmamakta.

İlginize şimdiden teşekkürler.

1-Masa
2-Koltuk
3-Bilgisayar
4-Yazıcı
5-Faks
6-dolap

V.s vS.

:::))

Sayın
elfin ' Alıntı:
Menekşe11 25 mükelefe yetişemezssen eleman alırsın kimseye hayır deme. Sen açınca 25 i de gelirse haber verir misin. Sanırım ilk olacak :)
Tehlikeli bir öneri. Ticari yaşam işi bilmeyip elemanlarına güvenen patronların batışları ile dolu.

Bir muhasebe bürosuna girin, çay kahve için, içerken etrafa bakın kabaca, neler var ise gözünüze çarpan size de aynısı gerekli. Torna atelyesi kurmayacaksınız sonuçta.

Arkadaş işleyiş açısından neler oluyor büroda demiş herhalde. Ben şaka yapmıştım ama acaba gerçekten demirbaş olarakmı soruyor.

kanunkaide ' Alıntı:
Sayın
elfin ' Alıntı:
Tehlikeli bir öneri. Ticari yaşam işi bilmeyip elemanlarına güvenen patronların batışları ile dolu.

Bir muhasebe bürosuna girin, çay kahve için, içerken etrafa bakın kabaca, neler var ise gözünüze çarpan size de aynısı gerekli. Torna atelyesi kurmayacaksınız sonuçta.

Büroyu körü körüne açsın demedim ki ben. Neden tehlikeli olsun. Arkadaşımız SMMM şuan. Muhasebe ve mevzuatı biliyor. Büroculuk bambaşka bir olay, tabiki araştırma yapacak bilenlerden fikir alıp uygulayarakta öğrenecektir. Başaracağından şüphem yok.

aknsbs ' Alıntı:
Arkadaş işleyiş açısından neler oluyor büroda demiş herhalde. Ben şaka yapmıştım ama acaba gerçekten demirbaş olarakmı soruyor.

İşleyiş olarak dediği kesin. Sizin de şakanız hoş oldu :D