personel maaş programı

Yeni ttk ve denetim kapsamı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
01.01.2013 tarihinde yürürlüğe girecek olan kanuna göre bağımsız denetimi zorunlu olacak olan şirketler sadece anonim şirketler mi olacak,yoksa limited şirketler de bu kapsama dahil olacak mı?

Ynt: Yeni ttk ve denetim kapsamı

tüm sermaye şirketlerini kapsamakta , yapamayanlar şahısa dönüşecek.

merhaba arkadaşlar ben yeni smmm oldum 2013 ttk bağımsız denetim yapabilmek için ben ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

İyi çalışmalar.

öncelikle hayırlı olsun. yapman gereken UFRS/TMS uygulama ve standartları üzerinde bilgi ve çalışmalar yapmalısın. şayet mümkünse fiili denetimde de bulunmalısın.

fiili denetimi nasıl yapabilirim ymm lerin yanındamı çalışmalıyım

YMM ler pek doğru adres olmayabilir (vergi denetimleri ağırlıkta olduğu için). İmkan dahilinde ise şirketlerin iç denetim birimleri bence en uygunu olacaktır. hem denetim uygulamaları hemde u.arası standartları iç denetim birimi olan şirketler uygulamakta.

deeper_blue çok teşekkür ederim yorumlarınız için

tüm sermaye şirketleri dendiğinde buna limited şirketlerin en küçüğünü de mi kamak gerekiyor o zaman ?

bağımsız denetim yapabilmek için her yıl 35.000-40000 tl arasında bir rakamı kamu gözetim kurumunun belirleyeceği yere yapıcaz.

o zaman smmm'lerin şirketleşmesi şart olacağa benziyor çünkü öyle bir rakamı bireysel olarak ödemek zor olur ama bağımsız denetim lisansını smmm şirket alırsa örneğin 5 ortak veya 10 ortaklı bir smmm şirketi için sorun olmaz ::)
bir de yeni ttk'da artık kooperatifler de sermaye şirketi sayılacak bu durumda smmm'ler kooperatifler şeklinde yapılansa daha pratik olmaz mı? ::)