personel maaş programı

Yeni TTK ya göre denetçi olabilecek kişiler

Arkadaşlar Merhaba,
1535 maddeden oluşan yeni TTK da denetim konusu önemli bir yer tutmaktadır. Buna göre bir AŞ de denetçi olabilecek kişi de aranması gereken şartlar nelerdir? Anladığım kadarıyla (yanılıyorsam lütfen düzeltin) SMMM veya YMM olmak şartıyla denetlenecek şirketin bir çalışanı olmayacak ve enaz 3 yıl süreyle şirket ile bir bağlantısı olmayacak, herhangi bir yere bağımlı olarak çalışmayacak (Bağımsız olmak), mükelleflerininin defterlerini tutmak, beyannamelerini göndermek amacıyla büro işletmemek.
Değerli yorumlarınız ve fkirleriniz için şimdidem teşekkür ederim.

Ynt: Yeni TTK ya göre denetçi olabilecek kişiler

Büroda defter tutabilir.FAKAT tuttuğu defterin sahibi şirketi 'DENETLEYEMEZ'.

Arkadaşlar bu konuda yönetmeliğin çıkması gerek kanunda smmm veya ymm diyor ama bu pastayı bize yedireceklerini pek sanmıyorum yönetmelikle bu işi birilerine paslıyabilirler

Ben, SPK'nın duyurusundan bağımsız denetim kuruluşunda çalışanlar sadece Bağımsız denetim sınavına girebilirler anladım. SMMM olup bağımlı bir şirkette çalışan birisi bu sınava giremez mi?

Belgeyi aktif kullanabilmek için bağımsız denetim kuruluşunda çalışmak gerekiyor. Yoksa sınava girmekte herhangi bir engel yok.

Arkadaşlar merhaba,

İSMMMO nun eğitmen adayları için seçilen var mı? Ne düşünüyorsunuz ? Ben de başvurmuştum, haftaya eğitime çağırıyorlar ama kararsızım . Eğitime gitmenim yükümlülüğü nedir ? Bizim açımızdanm faydaları nedir ? 2 gün alacağımız eğitimle başkalarını eğitebilir miyiz ? Bilgisi olan varsa görüşlerini paylaşırsa memnun olurum.

teşekkürler

birkere derslere katılmanız zorunlu ilave saatlerde arttırılabilir, türkiyenin herhangi bir noktasında gösterilcek eğitime gitmek zorundasınız gitmezseniz 20.000-25.000 tl eğitim bedelini geri ödemek zorunda olacağınız taahhütname imzalatılcak.

bcayir ' Alıntı:
Belgeyi aktif kullanabilmek için bağımsız denetim kuruluşunda çalışmak gerekiyor. Yoksa sınava girmekte herhangi bir engel yok.
arkadaşım şu anda şirkette çalışıyorum ama bir kaç yıl sonra bağımsız denetim şirketinde çalışma düşüncem var. bu şekilde şirkette çalışırken katılsam ve sınavı kazansam lisansı alamazmıyım?

Arkadaşlar ruhsat töreninde oda denetimle ilgili kurslar vereceğiz eylül ayında demişti acaba onu beklesem mi yoksa spk ya girsem mi odadan sonra spkdan aldığımız lisans boşa gider mi

ayyuk ' Alıntı:
Arkadaşlar ruhsat töreninde oda denetimle ilgili kurslar vereceğiz eylül ayında demişti acaba onu beklesem mi yoksa spk ya girsem mi odadan sonra spkdan aldığımız lisans boşa gider mi

:)

spk lisansı ile ttk arasında bir bağıntı yok, birisi kuyuya taş attı herkes hurrraaaaa spk lisansına yoğunlaştı.

smmm ile ymm ortak olarak bağımsız denetim şirketi kurabilir mi?

TTK uygulamaya girene kadar 3568 alt yönetmeliklerinde değişiklikler yapılır, bu süreçte çok yorum yapmak sağlıklı değil.