Yeterlilik Sınavlarının Zorluk Derecesi? (Anketli)

Geçer not almak için sizi en çok zorlayan dersler hangileri(ydi)?

• Fin Tab Analizi

Kullanılan: 0 0.0%
  • Maliyet Muhasebesi

• Vergi

• Genel Hukuk

• Meslek Hukuku

• Denetim

• Kullanılan toplam oy
    1

the accountant

Katkı Sunan Üye
Gerek bu forumda, gerekse de günlük hayatımızda karşılaştığımız, "en zor ders hangisi" sorularını biraz da olsa somutlaştırmak ve genel bir kanıyı görebilmemiz açısından açılmış bir ankettir. En fazla 3 seçenek seçebilirsiniz. Yani size göre vermesi en zor 3 ders hangisi ya da hepsini vermiş arkadaşlar için en çok zorlandıkları hangileriydi? (sadece çalışılması, müfredatı, konularının zorluğu ya da uzunluğu açısından değil, aynı zamanda "dersi vermek" açısından da düşünülmesini öneriyorum) Bu sayede gelecek dönemlerde bu sınavlara girmeye başlayacak olan arkadaşlara da genel bir fikir vermiş oluruz. Belki 2-3 kişini x ya da y dersi en zor dersler demesi çok anlamlı olmayabilir ama 100 küsür kişi spesifik bir ya da birkaç derse daha fazla ağırlık verirse o zaman genel bir kanı ortaya çıkmış olur.

Ynt: Yeterlilik Sınavlarının zorluk derecesi?

Genel konuşmak gerekirse , Maliyet , Denetim ve Meslek ( bunun yerine 2007 den önce Vergi )

Ynt: Yeterlilik Sınavlarının zorluk derecesi? (Anketli)

şu an için:

Finansal Muhasebe 1 (1.9%)
Fin Tab Analizi 3 (5.6%)
Maliyet Muhasebesi 18 (33.3%)
Vergi 10 (18.5%)
Genel Hukuk 4 (7.4%)
Meslek Hukuku 4 (7.4%)
Denetim 14 (25.9%)

Toplam oy: 31

hiçbiri zorlamadı :)

Şu an analiz zorluyor

Ben oylama kısmını göremiyorum... 4 dersten girdim bana göre en zoru analiz ve hukuk'du... Diğer girdiklerim meslek ve vergi...

the accountant ' Alıntı:
katılımlarınızı bekliyoruz.

ya bide bu zorluk dereceleri dönem dönem değişiyor. bi dönem maliyetken diğer dönem vergi veya analiz olabiliyor.
olaya şu açıdan bakmak gerekirse artık komisyon güncel olayları takip edip etmediğimizi sorguladıkları için vergi biraz ağır basıyor sanki ve vergi gerçeketn çok geniş bir konu. diğerleri öyle değil.konu belli yapılacaklar belli.üç formul beş madde ezberle vs vs

Ynt: Yeterlilik Sınavlarının Zorluk Derecesi? (Anketli)

her dönem değiştiği zorlama açısından net bilgi verilemez benim bu 3. girişim 3 sınava baktığımda analiz zor ,vergi ağır ,denetim ise geniş kapsamlı .

Bu sorunun cevabı tesmerde gizli. İster vergiyi bi dönem zor yapar ister maliyeti. Onlara kalmış. Yani onlar isterse geçeriz istemezse geçemeyiz. Bu dönem dikkatimi çeken. sınavlar hem zor hem kolaydı. Ve her sınavda sorular ortalama 25 er puansa 1 soru mutlaka akıl almaz biryerdendi. Bu da ne demek banko 75 e düştün demek. Bir soru bildiklerinizi anlatınızdı. Peki bu ne demek ben istediğim notu verecem demek. buda 75 in bile 25i tehlike demek. Tamam sorular güncel vergide özellikler ama bir insana da otur kardeşim yaz bakayım arge indirimini denmez.
Ve bence püf nokta hiç bi sınav dönemi aman ben artık 2 sine bu dönem 2 sine diğer dönem girerim denmemeli kesinlikle. Çünkü dediğim gibi belki de o dönem o ders inanılmaz kolaydır. Ve bence o pişmanlık girip kalmaktan daha kötüdür. Ben öyle yapacağım. 4 ünü verdim diyorum ama bellide olmaz bakalım hayırlısı. Birde ilk girecekler heyecan yapmayın benim gibi. T çizerken ellerim titriyordu bu ne biçim bişey ya...

Denetimden şanslı sayılırım her ne kadar son soruyu kesin geçtim heyecanı ile sadece rapor türlerini yazmama rağmen geçerim diyorum.İlk sorudan en az 10 puan gelecek diye tahmin ediyorum,ikinci sorudan her ihtimale karşı 20,3.sorudanda yine her ihtimale karşı 20 puan alırım diyorum.Son soruda allahtan görüş bildirme standartlarından biri olması sebebiyle puan verirler diye tahmin ediyorum.Tabiki bunlar tahmin,beklenenler gelmeyebilir bunu çok defa söyledi arkadaşlar,ama galiba bu dersten geçtim inşallah.1 . soru da çok farklı şeyler söyleniyor ama 2 ve 3.madde doğru ilk maddeye giderdir yazdım.