Yetim Aylığı Aktarılabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan T U R K O
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

T U R K O

Ziyaretçi
Sadettin ORHAN [email protected]

Soru: Merhaba Sadettin Bey. Size bir sorum olacak. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Biz babası vefat etmiş iki kardeşiz. Şu anda babamızın maaşını alıyoruz. Bağ-Kur'dan. 1 yıl önce bağlandı maaşımız. Fakat şu anda kardeşimin evlenmesi söz konusu. Gelecek yıl evlenmiş olacak inşallah. Bu sebeple kardeşimin maaşı kesilir mi acaba? Ya da maaşının bize aktarılması gibi bir durum söz konusu olur mu? Annem ya da benim üzerimden kız kardeşimin maaşı bize bağlanır mı? Yazılarınızla bizi yönlendirdiğiniz ve ilginiz için şimdiden teşekkür ediyor işlerinizde kolaylıklar diliyorum. Şehbal BAŞAK
Cevap: Şehbal Hanım, kız kardeşiniz evlenirse almakta olduğu yetim aylığı kesilir. Kız kardeşinizden kesilen aylığın size veya annenize aktarılması söz konusu olmaz. Ancak size ödenen aylık da kesilirse, bu takdirde annenizin aylık alan çocuğu kalmayacağı için, dul aylığı %25 oranında artırılır. Ayrıca sizin veya kız kardeşinizin evlenmesi durumunda, almakta olduğunuz aylıkların 2 yıllık tutarı peşin olarak evlenme (çeyiz) yardımı şeklinde ödenir.
...
Tamamı