YEVMİYE DEFTERİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan murathan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MERHABA,
YEVMİYE DEFTERİNİ VE DEFTERİ KEBİRİ DEFTER SAYFASI YETMEDİĞİ İÇİN ANA HESAP BAZINDA YAZDIRSAM VE MUHASEBE FİŞLERİNİ DÖKÜP FATURALARIN ÜSTÜNDE TAKARSAK MALİ MEVZUAT AÇISINDAN HERHANGİ BİR PROPLEM OLUR MU? İNCELEME DURUMUNDA VE DE TİCARİ DAVALARDA HERHANGİ BİR SORUNLA KARŞILAŞABİLİR MİYİZ?
SAYGILAR SUNAR İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.

bana kalacak olursa vergi ziyaına sebebiyet verilmemektedir fakat usul yönünden tebliğlere göre denetimde ceza yazılacağını düşünüyorum. Fakat dava konusu yapıldığı zaman salınan cezaların kaldırılacağıda kesindir. Çünkü ortada vergi kaybı olmadığından dolayı cezalar kalkar. Fakat Ticaret mahkemesinde bir dava için dediğin zaman durum değişmektedir. Biliyorsunuz ticaret mahkemesinde kanuni defterler önem arz etmektedir. Dolayısı ile ana hesap bazında yazdırdığınız için detay gözükmeyecektir. Dolayısı ile de davanın aleyhinize sonuçlanması muhtemel gözüyle bakmaktayım. Hepimizin unuttuğu veya imkanların el vermediğinden dolayı örn. kapanış tasdiklerinin de ticari davalarda önem kazandığını unutmamak gerekmektedir. Elimden geldiğince doğaçlama yazımdan ötürü kusura bakma. Benim düşüncem böyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...