Yevmiye defteri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smmm.kus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smmm.kus

Katkı Sunan Üye
Üstadlar yeni bir defterim geldi. Fakat eski muhasebecisi 2011 yılına ait yevmiye ve envanter defterini vermiyor.

Ne yapabiliriz? Mükellefim dava açmak istemiyor. Tasdik edilmiş olan defterin tasdik tarihi yevmiye ve envanter tasdik numaralarıyla birlikte kayıp ilanı verip yeni defter tasdik edebilme şansımız var mı?? Hani biliyorum ara tasdik geçti aslında. Böle bir durumda defter tasdiği yapılabilir mi?

Ynt: Yevmiye defteri

Odaya şikayet edilerek defterler alınabilir.

bu durum gayri ahlaki bir durum defterleri vermeyen meslektaşımız yanlış yapıyor, eğer mükellefiniz defterlerin meslek mensubunda olduğunu ıspatlayabiliyor ise derhal şikayet hakkını kullanarak suç duyurusunda bulunmalıdrı ve dav açmalıdır , başka bir şekilde alabileceğini sanmıyorum,

vermiyorsa adam gibi sebebini soylesin. Keyfi ise icabina bakilsin. Cok basit bir davranis, bu tip seylere asla tahammul edemiyorum

eski muhasebeciye muhasebe borcu varsa yeni mükellefinizin ve ödememişse; defterleri saklı tutma hakkı herzaman var. Borç varsa, ödendiği takdirde defterler teslim edilecektir.. Öncelikle muhasebe borcu olup olmadığını soruşturun.. Bu tip işlerde genelde borç olup olmaması önem arz eder.. Bunun haricinde vermemesinin imkanı yok.

sayın İREM35,
meslek mensubunun mesleki ücretini alamamasından dolayı mükellefinin defterlerini vermeme hakkı yoktur ve bu düşünce yanlıştır, meslek mensubu ücretibi alamıyorsa işini bırakır ve odaya bildirerek yasal haklarını arar hatta meslek mensubu alacakları için smmm sözleşmesi gereğince icra takibine bile geçebilir, ama defterleri vermiyorum diyemez, mükellef bu durumda yasal yollara başvurabilir,

sayın NİSANLI, sizin söylediklerinizi biraz kaba ve argo buldum, burası bir tartışma sayfası ama kabalığa ve argoluğa gerek diye düşünüyorum,

Hangi sözümü kaba ve argo buldunuz. Burda yanlış bişey yok gerçek hayatta yanlış şeyler oluyor dikkat ediniz.

SMMM GÜREL YAVUZ ' Alıntı:
sayın İREM35,
meslek mensubunun mesleki ücretini alamamasından dolayı mükellefinin defterlerini vermeme hakkı yoktur ve bu düşünce yanlıştır, meslek mensubu ücretibi alamıyorsa işini bırakır ve odaya bildirerek yasal haklarını arar hatta meslek mensubu alacakları için smmm sözleşmesi gereğince icra takibine bile geçebilir, ama defterleri vermiyorum diyemez, mükellef bu durumda yasal yollara başvurabilir,

21/11/2007 Tarih ve 26707 sayılı yönetmelik gereği zaten hiç bir meslek mensubu , muhasebecisine borcu olan iş sahibine hizmet veremez.

MADDE 7 - (1) Meslek mensupları, mesleki dayanışma sorumluluğunun bilincinde olarak, ücret ve mali nitelikteki uygulamalarda haksız rekabete neden olacak eylem ve davranışlarda bulunamazlar. Aşağıda sayılı haller özellikle haksız rekabet teşkil eder:

a) Asgari ücret tarifesinin altında ücret talep etmek veya ücretsiz hizmet vermek.

b) Ücret tarifesindeki düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, yapılacak hizmet veya iş sonucu elde edilen menfaat üzerinden iş sahibi ile ortaklık pay anlaşmaları yapmak.

c) Bir meslek mensubuna olan ücret borcunu ödememiş iş sahibine hizmet vermek.

bu yönetmeliğe göre defterleri teslim etmeme hakkı vardır..

smmm.kus ' Alıntı:
Üstadlar yeni bir defterim geldi. Fakat eski muhasebecisi 2011 yılına ait yevmiye ve envanter defterini vermiyor.

Ne yapabiliriz? Mükellefim dava açmak istemiyor. Tasdik edilmiş olan defterin tasdik tarihi yevmiye ve envanter tasdik numaralarıyla birlikte kayıp ilanı verip yeni defter tasdik edebilme şansımız var mı?? Hani biliyorum ara tasdik geçti aslında. Böle bir durumda defter tasdiği yapılabilir mi?

Defterleri elinde bulunduran meslek mensubu ile siz görüştünüz mü?