Yıllara Yaygın İnş.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sudenaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar kolay gelsin.benim sormak istediğim bir ltd.şirketi özel bina inş.yapmakta.10/2007 tarihinde başladı bu inş.ve 2008 yılında da devam edecek.ben bu inşaatla ilgili masrafları yani inşaat malzemalerini hangi hesaplara işlemeliyim.2008 yılına nasıl aktarmalıyım yardımlarınızı bekliyorum

Ynt: yıllara yaygın inş.

Merhaba,
Konuyu yeterince açmamışsın. Özel bina derken kendi kullanımı için bir bina inşasındanmı bahsediyorsun. Yoksa üçncü kişiye ait bir binanın taahhütündenmi bahsediyorsun.?

Ynt: Yıllara Yaygın İnş.

Kendi kullanacağı bir bina inşa ediyor.toplam yapı inşa alanı ise 231,08 m2.yardımlarınız için tşk.

sudenaz ' Alıntı:
Kendi kullanacağı bir bina inşa ediyor.toplam yapı inşa alanı ise 231,08 m2.yardımlarınız için tşk.

Merhaba,
Bu durumda Bina inşaası için yapılan harcamaları 258 hesap altında muhasebeleştirmeli ve tamamlandığı zaman 258 hesap toplamını 252 Binalar hesabına yazmalısınız.

Peki bu binayı şirket kendi adınamı faturalandıracak.yani satışını kendisine mi yapacak.eğer öyleyse 149 m2 %1 olarakmı kesecek...

sudenaz ' Alıntı:
Peki bu binayı şirket kendi adınamı faturalandıracak.yani satışını kendisine mi yapacak.eğer öyleyse 149 m2 %1 olarakmı kesecek...

Merhaba,
Fatura kesmesine gerek yok. Fatura kesme olayı eskiden sabit kıymetlere ait yüklenilen Katma Değer Vergisinin 3 yılda indirilmesi uygulaması nedeniyle idi. Şimdi zaten tamamını bir defada indirim hakkı mevcut. Yapmanız gereken inşaat tamamlanınca hesaplar arasında virman yaparak Binalar hesabına aktarmaktan ibaret olacaktır.