Yıllık izin hak talep etme

öncelikle slm beim 2 hafta sonra dugunum var ama suan calıştıgım yere gireli 7 ay oluyo yani senemi doldurmadım peki yıllık iznimden kullanabilirmiyim 6 ayı doldurunca kullanma gibi bişeyler duydumda bu konuda en kısa sürede bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden cok tesekkürler ilginiz için

Ynt: Yıllık izin hak talep etme

1 yılı doldurmadan ücretli izne hak kazanamazsınız.(işvereninizle anlaşmanız durumunda olabilir elbette)

1 yılı doldurmadığınızdan yıllık izin hakkınız yok, ancak evlenmeniz dolayısıyla işvereninizden 3 gün ücretsiz evlilik izni talep etme hakkınız var. Ancak bunda da işverenin bu izni verme zorunluluğu yok maalesef :(

İşv bağlı ister izin verir ister vermez ister ücretli ister ücretsiz.

evlilik izni ücretli diye biliyorum 3 gün :o
67.gif

Evlenmelerdeki izin kullanımı 4857 sayılı İş kanununun 46. maddesinin b) bendine göre; '' Evlenmelerde , ana veya babanın, eşin, kardeş veya çocukların ölümünde üç güne kadar verilmesi gereken izin süreleri,'' olarak geçmekte işveren bunu vermekle yükümlüdür vermem diyemez.

patriakri ' Alıntı:
evlilik izni ücretli diye biliyorum 3 gün :o
67.gif

Bende ücretli diye biliyorum. Ücretsiz olsa esprisi yok zaten normaldede ücretsiz izin talebinde bulunulursa işveren yok çıkarmam demez :D

ADEM01 ' Alıntı:
Evlenmelerdeki izin kullanımı 4857 sayılı İş kanununun 46. maddesinin b) bendine göre; '' Evlenmelerde , ana veya babanın, eşin, kardeş veya çocukların ölümünde üç güne kadar verilmesi gereken izin süreleri,'' olarak geçmekte işveren bunu vermekle yükümlüdür vermem diyemez.
o maddenin başlığına bakarsanız ne ile alakalı olduğunu görürsünüz. Zorunluluk yoktur.

İş kanununa göre,
tatiller hakkıındaki kanunda belirtilen günler ve hak kazanılan yıllık ücretli izin harici verilmesi için işvereni ücretli izin vermek konusunda zorunlu kılan bir madde yok benim bildiğim.
Cenazede herkes der, 3 gün ÜCRETLİ izin.... Yok böyle bir yasal zorunluluk, işveren uygun görürse verir.
Evlilikte herkes der, 3 gün ÜCRETLİ izin.........Yok böyle bir yasal zorunluluk, işveren uygun görürse verir.

Evlenme, doğum ve ölümde 3 günlük izin verilmesi gerekir. Ancak bu iznin ücretli olması için zorlama yok.
Yasada kast edilelen ücretsiz izindir. Ancak işveren ücretli de verebilir.

keremcem ' Alıntı:
İş kanununa göre,
tatiller hakkıındaki kanunda belirtilen günler ve hak kazanılan yıllık ücretli izin harici verilmesi için işvereni zorunlu kılan bir madde yok benim bildiğim.
Cenazede herkes der, 3 gün ücretli izin.... Yok böyle bir yasal zorunluluk, işveren uygun görürse verir.
Evlilikte herkes der, 3 gün ücretli izin.........Yok böyle bir yasal zorunluluk, işveren uygun görürse verir.

İşveren de eşşek değil versin 3 gün izin batmaz ya :

gcatar ' Alıntı:
keremcem ' Alıntı:
İş kanununa göre,
tatiller hakkıındaki kanunda belirtilen günler ve hak kazanılan yıllık ücretli izin harici verilmesi için işvereni zorunlu kılan bir madde yok benim bildiğim.
Cenazede herkes der, 3 gün ücretli izin.... Yok böyle bir yasal zorunluluk, işveren uygun görürse verir.
Evlilikte herkes der, 3 gün ücretli izin.........Yok böyle bir yasal zorunluluk, işveren uygun görürse verir.

İşveren de eşşek değil versin 3 gün izin batmaz ya :

;D