Yıllık İzin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aday21

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar 30.05.2007 tarihinde izne ayrılan ve 04.06.2007 (14 gün izin hakkı) Tarihinde dönen kişi bu izin hakkının ne kadarını kullanmıştır. 30 u çarşambaya 31 i perşembe 1 i cuma ya denk geliyor. C.tesi ve pazar izin süresinden sayılır mı. ben şöyle yaptım 5 gün yıllık izin kullandırdım. Geriyede 9 gün izin hakkı kaldı doğrumudur.

Ynt: Yıllık İzin

05/06 işbaşı yaptı ise uygulamanız iş kanunu md 56'ya uymuyor. 30/05 izne başladı ve 04/06 işbaşı yaptı ise 4 gün izin kullanmış olur.

4 gün yıllık ücretli izin kullanmış olur. zaten 5 kullanması da yönetmeliğe aykırıdır 14 gün izin hakkı olan personelin. zira, yıllık izin yönetmeliğinde; Madde 6 ? Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez.
Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur.
Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir. denilmektedir.

c.tesi hakediş pazarda hafta tatili gibi düşünülmelidir böyle oluncada c.tesi y.izinden sayılmalıdır
şöyle düşünebilirsiniz 14 gün izin kullananlarda 2 c.tesi
20 gün izin kullananlarda 3 c.tesi izinden syılacak
kolay gelsin