Yıllık İzin

Değerli Arkadaşlar!
Bir personel kendi isteğiyle 11 ay çalıştığı işyerinden ayrılıyor. Daha sonra tekrar aynı işyerinde işe başlıyor.
Yıllık izin, kıdem tazminatı gibi konularda süreler birleştirilecek mi?

kişi kıdem tazminatı gerektirecek şekilde işten ayrılırsa süreler eklenir.ama gerektirmeyecek şekilde istifa ederse eklenmez. kıdem sıfırlanır

Biliyorum, çok defa başımıza gelmiyor böyle bir şey ancak acil olması sebebiyle bir fikir verebilirseniz sevinirim. Özellikle yıllık izin konusunda.Tabi Muro'ya da teşekkür ederim.
Hoşçakalın.

Merhaba,

Öncelikle iş akdi işçi tarafından yada işveren tarafından fesh edildiğinde her iki olguda da yıllık izin hesabına bu süreler ilave edilir.

ücretli izne hak kazanma ve izni kullanma dönemi
MADDE 54. - Yıllık ücretli izine hak kazanmak için gerekli sürenin hesabında işçilerin, aynı işverenin bir veya çeşitli işyerlerinde çalıştıkları süreler birleştirilerek göz önüne alınır. Şu kadar ki, bir işverenin bu Kanun kapsamına giren işyerinde çalışmakta olan işçilerin aynı işverenin işyerlerinde bu Kanun kapsamına girmeksizin geçirmiş bulundukları süreler de hesaba katılır.

Kolay Gelsin.

Cevabın için teşekkürler!
Aynı işverenin işyerinde çalışmaya devam ederken, emekli olunca, kıdem ve yıllık izin süreleri hesabında emeklilik tarihi başlangıç alınıyor.
Bu açıdan bakınca konu biraz karışık görünüyor. O yüzden ısrarla bu soruyu soruyorum. Aynı durum kendi isteğiyle ayrılan ve tekrar geri dönen bir işçi için de geçerli midir acaba diye bir mantık kuruyorum o kadar.
Tabi burda emeklilik sözkonusu değil ancak özellikle yıllık izin hesabında emekliler için nasıl süre birleştirilmesi sözkonusu değilse (kaldı ki işi bırakmak bile sözkonusu değilken) kendi isteğiyle ayrılan bir işçi için de aynı şey sökonusu olmayabilir mi?

54 madde nin 2 . parağrafı aslında özetliyor. ben oraya dikkat etmemiştim sayın HResources e teşekkürler. maddenn devamı terettüde yer bırakmıyor sanırım

Bir yıllık süre içinde 55 inci maddede sayılan haller dışındaki sebeplerle işçinin devamının kesilmesi halinde bu boşlukları karşılayacak kadar hizmet süresi eklenir ve bu suretle işçinin izin hakkını elde etmesi için gereken bir yıllık hizmet süresinin bitiş tarihi gelecek hizmet yılına aktarılır.

Bu konu ile ilgili değişik bir soru.

Bir kamu kuruluşu bir işi ihale ediyor ve iş ihaleye göre 10 aylık. İşçilerede bu süreye göre sözleşmeler imzalatılmış. Fakat iş uzuyor ve 14 ayda bitiriliyor.

Burada çalışan işçilerin; kıdem, ihbar ve yıllık izin hakları doğar mı?

iş belirli süreli iş olduğundan süre sonunda çıkarlarsa ihbar kıdem alamazlar fakat yıllık izne hak kazanırlar