Yıllık Ücretli İzin Hakkında!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferdi_85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kalıp ve otomotiv parçaları üreten bir şirkette haftalık 45 saat (5 gün X 9 saat olarak) çalışmaktayız ve Cumartesi Pazar hafta tatili olarak izin yapmaktayız. Yıllık ücretli izin günü olarak cumartesi de yıllık izinden düşülüyor. Bizim çalışma durumumuza göre işveren cumartesi gününü yıllık izinden sayabilir mi? bu konuda bilgi verebilirmisiniz.

Ynt: Yıllık Ücretli İzin Hakkında!!

Cumartesi günleri çalışılıp çalışılmaması bir değişiklik yaratmaz ücretli izin süresi hesabında.
Cumartesi günleri de izin günü olarak değerlendirilir, yapılan doğrudur.

Sizin işyeri uygulamanızda c.tesi çalışmanız satleri hafta içinde çalışmaktasınız. C.tesi mesainiz hafta içine yayılarak yapıldığı için C.tesi günü de yıllık izinden sayılır. Hafta sonu (genelde pazar) çalışmanız karşılığı diğer günlerde herhangi bir çalışmanız olmadığı için izin süresinden sayılmaz.

ilgilenen tüm deyerli bilginlere çok teşekürler. derdim dünyadan büyük ...27/07/2009 .pazarertesi günü üçretli senelik iznime çıkıyorum 14 gün benim ögrendigim hesaba göre 12/08/2009 çaşamba günü iş başı yapmam gerek çalıştıgım reklam şirketi atelyede montajcı olarak çalışıyorum başımızdaki ustabaşı ayın 11/08/2009.da işbaşı yapmazsam üç günlük yövmiyemi kesecegini üstünebasarak iki üç defa tekrarladı esasında atelyede pazar günleri haftalık tatili senelik izinde sayılmaz.da biliyordum esasında sorun burda..20/06/2009.da işverenden oglum karne hediyesi olarak denize gitmek istiyordu aysonu maaşlar yatınca senelik izinimi istedim tamam dedi yanlız maaşım kredi kartı borcuna yettiyor acaba 4aydır ödenmeyen agi istedim ve işveren bana öyle kızdıki sanki arabasından inip beni dövücekti bana ben senin agi maaşın icinde ödüyorumdedi ve seninle ben anlaşamıyacaz senin 4aylık agi ödeyecegim ama 15 ğün içinde kedine iş buldedi bende tamam dedim esasında büyük yol tebeları kaldırmaktan sol omuzumda rotaryo curuf yırtıgı.dan 18/08/2008.de amaliyat oldum o zamanki maaşım ..18 günlük 360.00 ağustos maaş 04/09/2008 .7aydır agi ödemelerini alamıyorduk sonda 09/09/2008 ..7 aylık agi ödemesi..431.20 yatırmıştı benim maaşımıda 600.00 yapmıştı 18/08/2008 amaliyat oldum 24/02/2009 işe başladım ve ne olduysa şimdi benim maaşım agi birlikte yine 600.00 şimdi benim çıkışımı vermiyor benim istifa edersem çıkışımda kolaylık saglıyacakmış 21aydır çalışmaktayım burdan haklarımı nasıl ne gerekcelerle alabilirim yardımlarınıza sonsuz teşekürler.

arkadaşlar!!!
ayın 23 ünde personele çıkış verdik. 7 gün kullanmamış olduğu iznide ödedik.
bunu bordroda nasıl göstereceğiz. hazır excel bordrosu olan varmı yada logo go bordroda nasıl yapılıyo bilen varsa anlatsın!!!