Yine Ek1-Ek2

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muratt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muratt

Katkı Sunan Üye
Selam arkadaşlar...İşimi çok severek yapıyorum,ama şu ek1-ek2 hazırlayıp göndermekden daha zor gelen bişey yok...İnşaatlarda ek1 ve ek2 göndermezsem ne olur..Cezası varmı..Bilgi sahibi arkadaşlardan rica ediyorum..Saygılar..

Aşağıda yazdığım açıklamalara inat siz genede işinizi severek yapın sevgili muratt;

-- İşverenler, işe aldıkları işçileri Ek-1 işçi bildirim listesi ve işten çıkan işçileri ise Ek-2 işçi bildirim listesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına takip eden ayın 15’ine kadar bildireceklerdir.

-- Bildirime uymayan işverenler hakkında , 01.01.2006-31.12.2006 tarihleri arasında 106,20 YTL para cezası uygulanacaktır. Para cezaları her bir ihlal için uygulanacaktır.

-- Ceza miktarının her bir ihlal için olduğu dikkate alınırsa, işçi sirkülasyonunun çok olduğu işyerlerinde para cezası miktarı da büyük olmaktadır. İşverenlerin para cezasına muhatap olmamaları için Ek-1 ve Ek-2 işçi bildirimlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına süresi içinde bildirmeleri gerekmektedir.

ek-1 ek-2

İyi çalışmalar,
ben ticaret odasına kayıtlı olmayan ve de 3 işçiden az işçisi olan esnaf sicile kayıtlı olan mükelleflerimle, özel inşaatlarda bölge çalışmaya bilgi vermiyorum..Yanlışım varsa bilmek istiyorum.Saygılar..

muratt' Alıntı:
Selam arkadaşlar...İşimi çok severek yapıyorum,ama şu ek1-ek2 hazırlayıp göndermekden daha zor gelen bişey yok...İnşaatlarda ek1 ve ek2 göndermezsem ne olur..Cezası varmı..Bilgi sahibi arkadaşlardan rica ediyorum..Saygılar..

EK-1 EK-2 Ler, inşaat firmalarının daha çok dikkat etmesi gereken bir yükümlülük.
bir firmamda inceleme olmuştu gönderim tarihlerine bile bakmışlardı.

yanlız burada dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var

yeni işyeri numarası alırken çalışılan ilin çalışma bakanlığı bölge müdürlüğünden alınıp ---- ek1-ek2 formlarının ise çalışma bakanlığına ( ankara )verilmesi gerekiyor !!!