YMM ler SMMM leri Önünü Kapatıyor..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugur6666
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ugur6666

Katkı Sunan Üye
yeminlilerin tam tasdik sözleşmeleri ve şifrelerini kullandırmaları işyerlerinde smmm çalıştırma gereksinimini ortadan kaldırıyor.. dolayısıyla bir çok smmm düşük ücretlerde çalışmak zorunda bırakılıyor.. 6 ayda bir gelip imza atıp giden ymm ler bu işi dert edinmiş sürekli çalışan işyerini nasıl avantajlı duruma getirme düşüncesi olan smmm lerin önüne geçtiğine inanıyorum.. ayrıca bu yüzden lise mezunu ünvansız meslekle uğraşanlar muhasebe müdürlğü yapabiliyor.. yanlışmı düşünüyorum ?

Ynt: ymm ler smmm leri önünü kapatıyor..

evet doğru düşünüyorsun ama sende boşuna kafanı yoruyorsun...türmob ve odaların paradan başka umursadıkları bişey yok .çok umrunda mı türmobun smmm ne yapmış etmiş .iş garantisi bile yok bu mesleğin.o kadar emekle belge aldın ya sonra?meçhul

Şu anda SMMM arkadaşlar bürolarda katiplik işinden başka yaptıkları bir şey yok ve paralarının da en az yarısının alamıyorlar.Bağımlı çalışacak arkadaşlar da yapacakları işlerin ise,
daha itibarlı daha az maliyetli,incelenme riski daha az süsü verilen, YMM ler ile,
asgari yada yakın bir ücretle ile işverenin her işini yaptırdığı muhasebe sorumlusu adı altında ön muhasebe elemanları tarafından yapılması sonucu mesleğin geleceği kapanmıştır.
Bu nedenle bütün meslektaş arkadaşların kafalarının artık defter yazmaktan kaldırıp nereye gittiklerini görmeleri gerekmektedir.
Hükümet kalifiye iş gücünü teşvik etmek istiyorsa,öncelikle kalifiye olan SMMM leri belli bir büyüklüğün üzerindeki işyerleri için daha hesap verilebilinir bir vergi toplamak için çalışmasının teşvik etmelidir.İş alanı olmayan bir mesleki ünvanla karşı karşıya olduğumuzu,
Mesleki itibarın hızla yok olduğu,
Türmob'un daha çok YMM ler ile ilgili bir kurum olduğu,
Bu konuda harekete geçmenin gerekli olduğu sonucunu doğurmaktadır.

evet türmobu oluşturanlar ymm olduğu için hep kendilerine göre yontmuşlar.. smmm lerin bir söz hakkı yokki.. genel kurullara bile gitmiyorlar..

selama ' Alıntı:
Şu anda SMMM arkadaşlar bürolarda katiplik işinden başka yaptıkları bir şey yok ....
Katiplik yaptığımı sanmıyorum her ne kadar genel böyle bir eğilim içine girmiş veya girmeyi kabul etmiş olsa da.

Çok doğru bir konuya değindiniz, Belli bir ciroya ulaşn mükelleflerin defter kayıtlarının işyerinde işlenmesi ve resmi evraklarında işyerindeki arşivde korunması bir gerçektir.Bu kayıtların işlenmesi için bu mesleğin mensubu olduğunun tesbiti gerekmektedir.Bu tesbit SM veya SMMM ruhsatlı ve bağımlı çalışan kişiler tarafından yapılması bir zorunluluktur.Mesleki ehliyetinin ne olduğu belli olmayan pek çok firma muhasebe kadrosunun kolaylığını YMM ler sağlamaktadır.Bu durum işverenlerin çok işine gelmektedir.Zira hem maaş düzeylerin düşük tutmakda hemde muhasebe kadrosunu kolayca değiştirebilmektedir.(Birçok firmada bunu bizzat gördüm.) Her türlü lüks giderler için para sarfeden zihniyet nedense muhasebeciyi kaşık düşmanı olarak görmekte ve ücretler de istenen seviyelere gelmemektedir.

Bu tip açık kapılar sebebiyle çıkan kanunlar tam yerini bulmamaktadır.Bir YMM nin bürosundan bu kadar muhasebe kaydını özüne inerek denetlemesi çok zordur.

İnanın bazı arkadaşlar maaşların düşüklüğünden İmza yetkisini kullanmadan çalışmaktadır.

Bir söz vardır , sende bu ense bende bu tokat olduğu sürece daha çok şamar yersin demişler, önemli olan tokat attırmayacak kanunların çıkmasıdır.Eğer tokat atanın insafına kalırsak vay halimize

evet bu işin tek yolu kanun yolu ile çözmekten geçiyor.. dezavantajımız ise ymm lerin üst makamlara daha çok sözü geçmesi ve yönetim kademesinde olmasıdır.. kanunları kendilerine göre yapmak isteyeceklerdir.. smmm lerin gidişatı küçük ve orta ölçekli işyerleri kapandıkça işleri daha zor olacaktır.. büronda olsa bağımlıda olsan ortalama 1500 tl smmm çalışacak gibi görünüyor.. umutsuzluğum hiç yok ama can sıkıcı bir duruma doğru gidiyor sanki.. denetim firmalarıda arkadan geliyor