Yoklama Sorunu...!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan URUM79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

URUM79

Fenomen Üye
Merhaba, bir müşterimin şirket adres değişikliği işlemini yaptım. Karar tarihi : 25/11/2014 Tescil Tarihi : 01/12/2014
Yaklaşık 15 -20 gün geçti artık vergi dairesi sicil servisi ile arkadaş oldum. Yoklamaya iki kez gelinmiş fakat yerinde bulunulmamış. Üçüncü yoklamayı aslında yapmadıklarını ama benim ısrarıma tekrar çıkartacaklar. Anladığım kadarı ile mükellef yerinde olmadığı anlara denk geliyor yoklama memuru çünkü adreste bir sıkıntı yok. Benim sormak istediğim yukarıda verdiğim tarihlere istinaden yoklama tutulursa yeni daire açılış geç yapar ise Kasım/2014 beyannamelerimi veremez isem (süreden ötürü) , eski vergi dairesine verebilirmiyim. Çünkü böyle bir durumda hiç vermemektense eski daireye vermek isterim. Yada aslında tarihten ötürü gerçekte eski nakil öncesi daireye mi vermeliyim.? Uzunluktan dolayı üzgünüm. Şimdiden Teşekkürler.

Adres değişiklikleri vergi dairelerinin farklı olması durumunda gerçekten sorun. Uygulamada yeni daire yoklamayı sonuçlar ve sicil servisi beyanname mükellefiyetlerinizi açar. Yeni daire beyanname mükellefiyetini açmadığı sürece beyanname mükellefiyetiniz eski dairenizde devam eder. Yani Hiç bir dairede mükellefiyetinizin olmaması yani boşlukta olma gibi bir durum olmaz. Yeni dairede beyanname veremezseniz eski daireyi yazın %100 beyannameyi vereceksiniz.