Yönetici Hakları

Merhabalar,
Yaklaşık 10 aydır bir şirkette Müdür pozisyonundayım. Şirket ile ilgili tüm resmi işlemleri takip edip, gereken yerde imza atarak sorumluluğu üzerime alıyorum. Çok ortaklı olan bu şirkette yazılı bir iş sözleşmem olmamasına rağmen, noter onaylı yetki belgem ile ticaret sicil gazetesinde şirket yetkisini aldığıma dair evraklar mevcut. Bu şirket ortaklardan dolayı pek faal durumda değil. Bu güne kadar sigortam başlatılmayıp, sadece iş başlangıcında elden aldığım bir miktar para dışında ödeme alamadım. "Biraz daha sabır" diyerek 10 ayı devirdim. Bu konuda ne yapabilirim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şirket de müdür pozisyonunda yetkilendirilmiş olabilir,verilen yetkiler çerçecesinde bahsekonu işleri yürütebilirsiniz.
İşe başlarken sözleşme yapılması gerekirdi,yapılmaması halinde çalışma koşulları,ücret,çalışma süresi,sözleşme süresini vs.gösteren yazılı bir belge de düzenlenmemiş.
Bu pozisyonunuza uyumlu iş sözleşmesinin düzenlenmemiş olması,iş ilişkisi devam ederken veya herhangi bir ihtilaf yada işyerinden ayrıldıkdan sonra özellikle ücrete ilişkin alacaklar yönünden dava konusu olması halinde , çalışan aleyhine sonuçlar doğurabilecek bir durumdur.
Anlaşılan o ki;bu pozisyonda biri olarak,en başta sgk girişinizin yapılmamış,sözleşmenin düzenlenmemiş,bugüne kadar da ücretlerinizin (düzenli olarak) ödenmemiş-ödenmiyor olması,asla kabül edilebilir bir durum (tabiri caizse hayra alamet)değil,süreç aleyhinize işliyor.

Herhangib bir yazılı sözleşme olmamasına- sgk girişinini yapılmamış olmasına rağmen;
ticaret sicil gazetesinde şirket yetkisini aldığıma dair evraklar mevcut
sadece noter vekaleti ile bu işlemin yapılabilmesi normal mi?

Değil ama noter ve T.sicil de sgk ve sözleşme aranmıyor-sorulmuyorsa,bu noktada aranan hususlar sınırlı olarak işverenliği-tüzel kişiliği ilgilendirir diye düşünüyorum.

Şirket de müdür pozisyonunda yetkilendirilmiş olabilir,verilen yetkiler çerçecesinde bahsekonu işleri yürütebilirsiniz.
İşe başlarken sözleşme yapılması gerekirdi,yapılmaması halinde çalışma koşulları,ücret,çalışma süresi,sözleşme süresini vs.gösteren yazılı bir belge de düzenlenmemiş.
Bu pozisyonunuza uyumlu iş sözleşmesinin düzenlenmemiş olması,iş ilişkisi devam ederken veya herhangi bir ihtilaf yada işyerinden ayrıldıkdan sonra özellikle ücrete ilişkin alacaklar yönünden dava konusu olması halinde , çalışan aleyhine sonuçlar doğurabilecek bir durumdur.
Anlaşılan o ki;bu pozisyonda biri olarak,en başta sgk girişinizin yapılmamış,sözleşmenin düzenlenmemiş,bugüne kadar da ücretlerinizin (düzenli olarak) ödenmemiş-ödenmiyor olması,asla kabül edilebilir bir durum (tabiri caizse hayra alamet)değil,süreç aleyhinize işliyor.

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Şirkete başlamadan önce herhangi maddi sıkıntım bulunmazken, şuan hayli güç durumdayım. Malumunuz hazıra dağ dayanmıyor. Bu günlerde şirket ortakları ile toplantım var. Bu konuyu öncelikli olarak gündemde tutacağım. Eğer toplantı olumsuz geçerse işin hukuki boyutuna başvurmak istiyorum. Çünkü maddi olduğu kadar, manevi açıdan da yıprandım. Bu dönem içinde borçlandığım gibi, gecikmiş ödemelerden dolayı avukatlarla uğraşıyorum.

Biraz fazla sitemkar olduysa özür dilerim.

Estağfürullah, ziyadesiyle haklısınız,inşallah anlaşır daha az zararla atlatırsınız ama anlatımlarınıza göre taraflar adına sgk ve iş kanunu yönünden zorlu süreçler sözkonusu.Allah yardımcınız olsun.