sayın büyüklerim muhasebede daha çok çok yeniğim siz büyüklerimden öğreneceğim çok şeyler olduğuna inanıyorum bu forum muhteşem bir yer herşeyin karşılıklı hoşgörü ile saygı ile bilgilerin birbirine aktarıldığı güzel bir forum.hazırlayanlara çok teşekkürler. sorum şu olacak yüklenilen kdv'den kastınız nedir ne işe yarar bu yüklenilen kdv nerelerde kullanılır
İadesini talep edeceğiniz KDV ihracat tutarının %18 ini aşamaz.
recep6181' Alıntı:tüm forum üyelerine iyi bayramlar. Yapı Denetim hizmeti veren bir firmamız Tevkifatlı fatura kesmekte, bu firmamız ile ilgili yüklenilen KDV listesi ne neleri ekleyeceğimiz konusunda tereddütteyim. indirilecek kdvleri, mobilya, benzin, muhasebe giderlerinden oluşmakta . hizmet sektörü olduğu için indirilecek kdvlerin tümü yüklenilen kdv mi olacak . bu konuda yardımlarınız bekliyorum. tekrar iyi bayramlar...
--------------------------------------------------------------------------------
recep6181 demiş ki:
tüm forum üyelerine iyi bayramlar. Yapı Denetim hizmeti veren bir firmamız Tevkifatlı fatura kesmekte, bu firmamız ile ilgili yüklenilen KDV listesi ne neleri ekleyeceğimiz konusunda tereddütteyim. indirilecek kdvleri, mobilya, benzin, muhasebe giderlerinden oluşmakta . hizmet sektörü olduğu için indirilecek kdvlerin tümü yüklenilen kdv mi olacak . bu konuda yardımlarınız bekliyorum. tekrar iyi bayramlar...
Sayın recep6181
İndirilen kdv nin tamamını değil.
Sadece Tevkifata konu işle ilgili yapmış olduğunuz harcamalara ait kdv leri iade konusu yapabilirsiniz
new' Alıntı:sayın büyüklerim muhasebede daha çok çok yeniğim siz büyüklerimden öğreneceğim çok şeyler olduğuna inanıyorum bu forum muhteşem bir yer herşeyin karşılıklı hoşgörü ile saygı ile bilgilerin birbirine aktarıldığı güzel bir forum.hazırlayanlara çok teşekkürler. sorum şu olacak yüklenilen kdv'den kastınız nedir ne işe yarar bu yüklenilen kdv nerelerde kullanılır