Yüksek Lisans Mezunlarının Durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkil45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar yüksek lisans mezunlarının durumu hakkında bilgisi olan var mı?
forumdaki başka bir konuda bir arkadaşımız ocak 2009 (3 Yıllık) stajyeri olduğunu belirtmiş ve stajının yüksek lisans sayesinde 1 yıl kısaldığını söylemiş. Ancak odalar da net bilgi vermiyolar kimisi yönetmelik bekliyoruz diyor kimisi de yeni yönetmelik olmadığı için hakkınızda eski yönetmelik uygulanır ve stajınız 1 yıl kısalır diyor.
Bu konuda bilgisi olan ya da bu durumu bizzat yaşamış olan var mı aramızda? Zira duruma göre çalışmaya başlayacağız..
Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Ynt: Yüksek Lisans Mezunlarının Durumu

erkil45 ' Alıntı:
arkadaşlar yüksek lisans mezunlarının durumu hakkında bilgisi olan var mı?
forumdaki başka bir konuda bir arkadaşımız ocak 2009 (3 Yıllık) stajyeri olduğunu belirtmiş ve stajının yüksek lisans sayesinde 1 yıl kısaldığını söylemiş. Ancak odalar da net bilgi vermiyolar kimisi yönetmelik bekliyoruz diyor kimisi de yeni yönetmelik olmadığı için hakkınızda eski yönetmelik uygulanır ve stajınız 1 yıl kısalır diyor.
Bu konuda bilgisi olan ya da bu durumu bizzat yaşamış olan var mı aramızda? Zira duruma göre çalışmaya başlayacağız..
Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

şu an için 3 yıl ,yönetmelik çıkınca 2 yıl..

Bana denilen de tersi şu anda biterse 2 yıl öyle girenler var biliyorum

ama yönetmelik çıkarsa yüksek lisans mezunlarınıda 3 e çıkaracaklarmış

Ant Z ' Alıntı:
Bana denilen de tersi şu anda biterse 2 yıl öyle girenler var biliyorum

ama yönetmelik çıkarsa yüksek lisans mezunlarınıda 3 e çıkaracaklarmış

kim dedi?

yeni yönetmelik çıksa da eski ve yeni yönetmelik hükümlerinin lehe olan tarafları birlikte uygulanır 2 yönetmelik arasında olduğumuz için. bu kanuni bir haktır.
yalnız şu anda merak ettiğim şimdiki durum.
bizzat bununla ilgili deneyimi olan var mı aramızda?
istanbul odası başka konuşuyor ankara odası başka?
nerden bilgi alacağız ya?

Selamlar,

Ben stajımı 2 sene yaptığım için stajı kısaltmak için gittiğimde, 2009 yılında stajını başlatan ve 3 yıl staj yapacak olan kişi, yüksek lisans mezuniyet belgesini odaya vererek stajını kısaltmak için başvurmuştu bir dilekçe ile. İzmir odası da bunu araştıracaktı ben kendi işlemlerimi yaparken.

Sonrasında o kişi ne yaptı, stajını kısaltabildi mi kısaltamadı mı bilmiyorum. Ancak İzmir odasından Bora Bey aranarak cevabı öğrenilebilir diye tahmin ediyorum. Bora bey yukarıda bahsettiğim dilekçeyi almıştı ve sonucunu da biliyordur diye tahmin ediyorum.

Telefon numarası: 232 441 96 33 - 302

erkil45 ' Alıntı:
yeni yönetmelik çıksa da eski ve yeni yönetmelik hükümlerinin lehe olan tarafları birlikte uygulanır 2 yönetmelik arasında olduğumuz için. bu kanuni bir haktır.

yeni başvurular da yönetmelik çıkana kadar 3 yıl..

hanmiroğlu ' Alıntı:
erkil45 ' Alıntı:

yeni başvurular da yönetmelik çıkana kadar 3 yıl..

nasıl bu kadar emin konuşuyosunuz? yanlış anlamayın yani oda bile net bilgi veremiyor da
izmir odasını arayacağım diğer arkadaşın yazdığı cevaba istinaden.

İsmmmo staj servisi dedi

yok mu başka net bilgisi olan arkadaşlar?
ya da bizzat yaşamış birisi?
yazılanlar üzere izmir odasını aradık söz konusu kişi ile görüştük ancak böyle bir başvurunun henüz olmadığını söyledi

Bugün stajın biterse 2 sene bana söylenen ve stajıni bitirip 2 senede sınava giren biliyorum ( kanun çıktıktan sonra )

arkadaşlar belki kafanızı şişiriyorum ama bir gelişme var mı ???

Benim zamanımda staj 2 yıldı. Yüksek lisansın stajdan sayılmaması için yönetmelik çıkartıyoruz, yönetmelik çıkana kadar stajdan 1 yılınız düşer demişlerdi. Şimdide aynı şekilde yönetmelik çıkana kadar stajınızdan 1 yıl düşer.Aynı şekilde bir tanıdığım istanbul odası ile bu konuyu görüştüüğünde verdikleri cevap netti.Herhalükarda 1 yılınız düşer yeni yönetmelikde aksi belirtilene kadar demişlerdi.

özlem... ' Alıntı:
Benim zamanımda staj 2 yıldı. Yüksek lisansın stajdan sayılmaması için yönetmelik çıkartıyoruz, yönetmelik çıkana kadar stajdan 1 yılınız düşer demişlerdi. Şimdide aynı şekilde yönetmelik çıkana kadar stajınızdan 1 yıl düşer.Aynı şekilde bir tanıdığım istanbul odası ile bu konuyu görüştüüğünde verdikleri cevap netti.Herhalükarda 1 yılınız düşer yeni yönetmelikde aksi belirtilene kadar demişlerdi.

yüksek lisans diplomanızın onaylı örneği ve durumunuzu anlatan bir dilekçeyle odaya başvurun.

Arkadaşlar merhaba,
Odanın düzenlediği bir konferansta İstanbul oda başkanı Yahya ARIKAN'a soru olarak sordum, kendisi yeni yönetmelik çıkmadığı için yüksek lisansın stajı ne kadar kısaltacağı hakkında net bir bilgi veremeyeceğini söyledi ve sözlerine de yüksek lisans mezunlarını sevindirecek bir cümle ile tamamladı, şu an yürülükteki yönetmelikte yüksek lisansın 1 sene stajdan sayılacağı yer almakta ve sonuç olarak kazanılmış hakkınız saklıdır dedi.

bu cümlelerden anlaşılan stajı 1 sene kısaltacağımız kesin görünüyor. Ama ne olur bilinmez yinede :)

yeni yönetmelik taslakları hazırlandı ve maliye bakanlığına sunuldu.
acaba elinde yeni yönetmelikler olan arkadaşımız var mı?
okuyalım da kafamızda muamma kalmasın ???