Yurt Dışı Borçlanmam Sebebiyle Emekliliğim İptal Oldu...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DieHard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
12.09.2008 de emekli oldum,günüm doldu.135 günde fazla ödeme yaparak emekli oldum.1569 gün yurt dışı borclanmam vardı,onuda ödedim.Bağkurdan emekli oldum.Fakat şimdi maaşım kesildi.Hastanedende yararlanamıyorum.Sebebine gelince bana söylenen yurtdışı borclanmam oldugu için emekli oldugum halde,iş yeri faaliyetime devam ettiğim için maaşımın kesildigini ve su ana kadar aldıgım maaşlarıda geri verilmesini vede o ana kadar olan primleride istiyorlar.Emekli olacagım zaman faaliyet belgemi sgk ya verdiğim halde beni bu konuyla ilgili bilgilendirmediler.Her ay maaşımdanda çalıştıgım için %20 kesinti oluyordu.Şimdi ise böyle bir şeyin olamıyacagını söyleyip parayı geri istiorlar.Ne yapmam lazım verecegeniz bilgiler için şimdeden tşk..

Ynt: Yurt Dışı Borçlanmam Sebebiyle Emekliliğim İptal Oldu...

SGK iadesini istediği emekli maaş ödemeleri için yapılacak bir işlem söz konusu değil. Zira 08 Mayıs 2008 tarihinden sonra, 19 Haziran 2010 tarihinden önce emekli olanların yurtdışında veya yurtiçinde tekrar çalışması mümkün değil. 19 Haziran 2010 tarihinden itibaren yurtiçinde çalışma yasağı kaldırıldı. Yurtdışında çalışma yasağı halen devam ediyor. Tekrar tahsis talebinde bulunursanız emekli maaşınız bağlanır. Fakat eski maaşlarınızı iade etmek zorundasınız.

Peki ben emeklilik günümü doldurdum, benden maaşın yanı sıra bu süre zarfı içindeki aylık primleride istiyorlar bunudamı ödemek zorundayım tekrar tşk..

SGK?nın size yazmış olduğu yazının içeriğini görmeden bir yorum yapmak yanlış olur. Ancak söz konusu dönemde ödenen emekli maaşları ile almış olduğunuz sağlık yardımı bedellerini faizi ile talep eder.