Yurt Dışına Kesilecek Fatura İçin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan destalya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, işyerlerine giriş çıkışlarda basılan kartları ve makinasını yapan bir firma bize fatura kesecek , bizde o ürünleri ve hizmeti Azerbeycan'da başka bir firmaya satacağız.daha önce hiç ihracat yapmadım.kesilecek fatura, gümrük çıkışı, kdv gibi bu konularda bilgim yok.sadece muhasebe kaydını biliyorum.ne yapmam lazım.adım adım bilen arkadaşlar yol gösterirse çok memnun olurum.

Gümrüğe götürecek lojistik firmasına sevk irsaliyesi keseceksiniz.Bu kısma biraz dikkat lojistik firmalarının fatura ve depo adresleri değişik olur.Bu sebeple lojistik firmasının sevk adresini de irsaliyenin altına belirteceksiniz.Faturayı KDV siz olarak kesip,Gümrük firmanıza ulaştıracaksınız.Lojistik firmasını da Gümrükçünüze haber vereceksiniz.Gümrükçünüz sizden birtakım evraklar doldurmanızı isteyebilir.İlk defa ihracat yapıyor ve gümrükçüyle ilk defa çalışıyorsanız.Fatura işlemesi ile size Gümrükçünüz işlemleri bitirdikten sonra bir takım evraklar gönderecek onların içinde GÇB olur.fatura kayıt tarihiniz GÇB tarihidir.bu tarihe göre faturayı işleyeceksiniz.Kur olarak da faturayı dövizli kestiyseniz GÇB üzerindeki kurdan hesaplayıp TL ye çevireceksiniz.

Dış ülkeye fatura keserken banka swıft kodunuzu usd/gbp/eur/ ıban nolarınızı fatura altında belirtiniz.cup adetini,gramajını vs.