Yusuf Sürmen Finansal Muhasebe önemli notlar 1

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NURETNS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yusuf Sürmen Finansal Muhasebe önemli notlar 1

eeee ' Alıntı:
Sizce sınavda 7/b sorar mı malum kitabında hem 7/a ya hem 7/b ye göre çözmüş.kitabında da 7/b çözümlü uygulama olarak var. Ya da üretim işletmesi sorup mamul yarımamul sokabilir işin içine. maliyet muhasebesini biliyor muyuz onu ölçer. zaten sözel sorular sanki vergi, ticaret hukuku soruları gibi...poliçe bono ve vadeli çeke takmış durumda.. bir de felaket senaryolarımdan biri bu sefer reeskontu bize hesaplatacak hadi hayırlısı...
şu ana kadar hiçbir sınavda -üniversite sınavı dahil- stres yapmayan ve öğrencilik hayatım boyunca hiç bir sınavdan dersten kalmayan birisi olarak 27 almayı yediremedim kendime halaaaaaa...

Aynen kardeş. Beni de 40 dan bıraktı. Rüyamda görseydim Finansal Muhasebeden kalacağımı gider abdest alırdım. Aklımın köşesinden dahi geçmedi. TDHP ye vakıf muhasebe elemanıyım diye işbaşvurusunda bulunuyorsun adama soruyorlar hangi derslerden sınava gireceksin diye Finansal Muhasebe diyince bu ne çelişki diyorlar. Hayırlısıyla kurtuluruz inşAllah bu sınavda dersten de Paladan da.

uygulama-1 zarar 9.000,-
uygulama-2 zarar 16.900,-

uygulama 1-9000 zarar
uyg-2-16900 zarar
uyg 3-1200 zarar
uyg 4-32560 kar
uyg 5-8892 kar
uyg 6-18180 zarar
uyg 7-31860 zarar (6940 satışı var 24000 stmm var pek mantıklı değil)

açılış kayıtlarında hoca hep .... için ödenen kdv şeklinde veriyor.191 indirilecek kdv hesabı ile açıyor.
her ay sonunda 391 191 hesap kapatılıp ya 190a ya da 360 a göndermez miyiz? yani açılışta ödenen kdv 191 yerine 190 Devreden Kdv olmaz mı? sonuç aynı yere geliyor ama hocaya uyacağız herhalde.
bir de bir soruda kasım ayı kdv alacağı var onu 190 la başlatmış.diğer soruların hepsi 191 indirilecek kdv ile başlıyor.