Yüzde 8 talep edilen fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ersingo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba;

Personel taşıması işi ile iştigal eden bir aracımız var. Okul direk müşterimiz değil. Bir firma bize bu işi verdi ve öğrenci taşıması yapıyoruz.

İlk faturamızı keseceğiz ancak bizden %8 ile fatura kesmemizi talep ettiler. Fatura keseceğimiz firma Limited Şirketi. Ben bu şekilde fatura kesemem dedim ancak çalıştıkları herkes aynı şekilde fatura kesiyormuş. Ben faturayı %8 kesebilmek için firmanın bir muafiyetinin olması gerektiğini düşündüğüm için faturayı kesmedim.

Firmanın bana söylediği faturaya açıklama olarak öğrenci taşıması yazarsanız bir şey olmaz dedi.

Ben bu şekilde fatura kesersem ileride ne gibi sorunlar ile karşılaşırım. Bu şekilde fatura kesmelimiyim.?

Ynt: Yüzde 8 talep edilen fatura

http://www.alomaliye.com/kdv_sirkuler_25.htm

Diğer taraftan, ?Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği? kapsamında verilen öğrenci taşıma servis hizmetleri ve ?Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği? hükümlerine tabi yurtlarda verilen hizmetlere uygulanmakta olan katma değer vergisi oranı %18?den %8?e indirilmiştir.

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında verilen öğrenci taşıma servis hizmetinin fiilen alt yükleniciler tarafından gerçekleştirilmesi ve bunların okul idaresi, öğrenci veya organizatör şirkete düzenlediği faturalarda ?öğrenci taşıma servis hizmeti? ibaresinin yer alması halinde alt yüklenici tarafından yapılan bu hizmete de %8 oranında katma değer vergisi uygulanacaktır.

Ynt: Yüzde 8 talep edilen fatura

Sayın İbrahim Demirel in yazdığı gibi II sayılı talonun ilgili maddesi ile kdv oranı % 8 dir.

15- Üniversite ve yüksekokullar ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri, "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği" kapsamında verilen öğrenci taşıma servis hizmetleri ile "Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği" hükümlerine tabi yurtlarda verilen hizmetler,