Z Raporu Sonraki Ayda Olursa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan S_aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S_aday

Katkı Sunan Üye
bi market 31/10/2007 satışlarına ait günlük z raporunu saat 00:02 aldığından dolayı Z raporunda tarih 01/11/2007 olarak yazıldı. Ben bu hasılatı EKim KDV sindemi beyan edecem yoksa Kasım KDV beyanındamı gösterecem?

cevaplarınız için şimdiden tesekkür ederim

Ynt: Z raporu sonraki ayda olursa

Bende de aynı durum var. 01.11.2007 tarihli raporu 11. ayda beyan ediyorum. 10. ayda sadece 10. ayın z raporlarını işliyorum.

Z raporunun gün sonunda alınması gerekirken saat kaçırılarak ertesi güne sarkması durumunda bir önceki gün hasılatı olarak kaydedilmelidir. Emsal olarak gece 2.00 gibi kapanan işyerleri için MB'nın verdiği yanıt gösterilebilir.

nane ' Alıntı:
Z raporunun gün sonunda alınması gerekirken saat kaçırılarak ertesi güne sarkması durumunda bir önceki gün hasılatı olarak kaydedilmelidir. Emsal olarak gece 2.00 gibi kapanan işyerleri için MB'nın verdiği yanıt gösterilebilir.

10.ayda gösterilse yanlış mı olur? O zaman poss kullanan mükelleflerinde hesaplarında karışıklık olmaz mı? 01.11 de alınan z raporu poss ekstresinde, 11. ayın geliri olarak görülüyor. O zaman nasıl olacak?

Son günleri hafta sonu tatiline gelen aylarda da bankalar ertesi ayın ilk iş gününde raporluyorlar. Siz satışın yapıldığı günü esas almalısınız. Fark nedeniyle açıklama yapmaya çağrılırsanız elinizdeki belgelerle bankanın bu satışları hesabınıza daha sonra geçtiğini ispatlayabilirsiniz.

Ynt: Z Raporu Sonraki Ayda Olursa

Ben z raporlarını işlerken, kontrol amacı ile aylık z raporu ile karşılaştırıyorum.Çünkü bazen günlük z raporlarını kaybediyorlar. Aylıktan buluyorum. 31.10 da kesilmesi gereken z raporu, 11. aya sarkmışsa, kontrolde yapamayacağım herhalde?
Teşekkürler.

Her gün alınması zorunlu olan z raporları ile pos makinalarından alınan gün sonu raporlarını karşılaştırmalı ve gerekirse imza/şifre alınan pos satış fişlerine bakmalısınız. Zorlanmamak için mükellefinize z raporu gibi pos gün sonu raporlarını da günlük alınmasını aksi halde kontrol edilemeyeceğini Söylemelisiniz.

Dönemsellik gereği 10 aya işlemek gerekir. Hasılat 10 ayda gerçekleşmiş..

ALINAN Z RAPORUNUN SONRAKİ AYA SARKTIĞI ZAMAN BİR ÖNCEKİ AYIN HASILATINA AİT OLDUĞUNDAN ÖNCEKİ AYA İŞLENMELİ VE GÜN SONUNDA TEKRAR Z RAPORU ALINACAĞINDAN SONRAKİ AYIN HASILATINI GÖSTERECEKTİR VE BÖYLECE POS SATIŞLARI ARASINDAKİ UYUŞMAZLIK GİDERİLMİŞ OLACAKTIR