Z Raporunun Eksi̇k Veya Fazla Alınması Durumu Hkk.

Üyelik
26 May 2015
Mesajlar
6
Konum
Bolu
Merhabalar,
1.Z raporunu eksik veya fazla alınması durumunda ne gibi işlemler yapılabilir ? ve bunun ne gibi sakıncaları vardır ?
2Satış olmasa bile hergün z raporunu alınması gerekli midir ?
Yardımcı olursanız sevinirim. Hayırlı Günler.
 
Gün içi satış olduğu halde gün sonunda Z rp almaz iseniz cezası var. Gün içi birden fazla almanız sadece mali hafızanın daha çabuk dolmasına neden olur. Gün içi satış yok ise Z Rp almaya da gerek yoktur.
 
1 nci soru açık değil sorun anlaşılamıyor.Ökc fiş kesilmişse kesilen fişler kadar total verir fazla alma eksik alma şansın yok.Satış olurda gün sonu yapılmaz rapor alınmaz ise ilk alınan rapora dahil eder.Umarım işe yaramıştır.Genelde yapılan hata poslu satışlardan postan kart geçiliyor ama ökc den fiş kesilmiyor.Bankalar idareye poslu satışı bildiriyor idarede kdv beyannamesi 45 satırda poslu satışları yazdırarak oto kontrol yapılıyor.Kolay gelsin.
 
Cevap yukarıda. satış varken almaz iseniz ve idare tesbit eder ise cezaya katlanacaksınız.
 
Demek istediğim, 100 liralık bir satış oldu ancak eleman bunu yanlışlıkla 1000 lira olarak fişini kesti. bu durumda ne yapılabilir ? Veya z raporunu aldıktan sonra kredili satışlardan birine fiş kesmediğini farketti, o günün kredili satışı gerçekte 200 iken eleman 150 liralık fiş kesmiş ve z raporunu da almıştır. Bu durumda ne yapılabilir ? Soru gayet açık oldu sanırım.
 
Yanlış rakam basılması sonucu daha yüksek bedelli fiş son onay sonrası çıktısı alındı ise müşteriye verilmeyip gün sonu Z rp iliştirilir. Kayıtlar hatalı fiş tutarı düşülerek yapılır. K.Kartı satışı 200 TL iken 150 TL fiş kesilmiş ise fiş kesilmeyen slibe fatura kesilerek tamamlanır.
 
Üst