Zirai faaliyetle iştigal etmekte olan mükelleflerimiz tarafından, Gerçek Usulde
defter tutma sınırı altında bulunan köylülere tohumluk olarak buğday, arpa,mısır
ve hayvancılıkla iştigal edip yine defter tutma yükümlülüğü bulunmayan köylülere
yem olarak mısır ve arpa toptan olarak satılmaktadır. İlgili köylülerin defter tutma
yükümlülüklerinin bulunması durumunda KDV oranının %1 olacağı açık olmakla
beraber, defter tutma yükümlüğü bulunmayan bu köylülere yapılan satışlarımız
toptan olmakta fakat KDV Oranının kaç olacağı konusunda tereddütlerimiz
bulunmaktadır. Bu konudaki görüşleriniz hangi yöndedir? (mukteza talebimizi sizinle paylaşıyorum..fikirlerinizi bekliyorum.ayrıca borçlar hukuku bölümünde kontrat ve tevkifat ve v.u.k.'nunda da sevk irsaliyesi hakkında dlı sorularım var, yanıtlarınız bekliyorum))
defter tutma sınırı altında bulunan köylülere tohumluk olarak buğday, arpa,mısır
ve hayvancılıkla iştigal edip yine defter tutma yükümlülüğü bulunmayan köylülere
yem olarak mısır ve arpa toptan olarak satılmaktadır. İlgili köylülerin defter tutma
yükümlülüklerinin bulunması durumunda KDV oranının %1 olacağı açık olmakla
beraber, defter tutma yükümlüğü bulunmayan bu köylülere yapılan satışlarımız
toptan olmakta fakat KDV Oranının kaç olacağı konusunda tereddütlerimiz
bulunmaktadır. Bu konudaki görüşleriniz hangi yöndedir? (mukteza talebimizi sizinle paylaşıyorum..fikirlerinizi bekliyorum.ayrıca borçlar hukuku bölümünde kontrat ve tevkifat ve v.u.k.'nunda da sevk irsaliyesi hakkında dlı sorularım var, yanıtlarınız bekliyorum))