Zorla İstifa Ettirildim Lütfen Yardım

arkadaşlar selam 1.5 yıldır bir şirkette Mağaza Müdürlügü yapmaktayım ama sigortamda maaşım 725 tl görünüyor

ama tabiki kimse 725 tl ye mağaza müdürlüğü yaptırmaz bana kasada çıkan açıktan dolayı ki benim mağazada olmadıgım bir <zaman parayı istediler bende yerine koydum ama zorla istifa etmemi istediler ve istifa kagıdı imzalattılar ve günde 8 yerine 12 saat çalışıyordum şirkette başka hiçbir şeye imza atmadan direk dava açsam akibeti ne olur mağaza müdürü oldugumu ve fazla çalıştıgımı kanıtlayacak şahitlerim var ssk ise ortada zaten tazminatımı felan alabilirmiyim ?

Ynt: Zorla İstifa Ettirildim Lütfen Yardım

hayır sadece kendi istegimle istifa ettim diye boş a4 e yazıp imzaladım oda gece saat 22 ye geliyordu

mağazada kamera kayıtlarıda mevcuttur

yarın merkeze çagırdılar gidip hiçbirşeye imza atmadan direk dava açıcam desem olurmu tutturabilirmiyim acaba

hem tazminatım hem fazla çalışma ücretlerim

Öncelikle istifa ettiğiniz ve en önemlisi imza attığınızdan dolayı 1-0 yenik başlıyorsunuz.İstifa etmeden yukarda yazmış olduğunuz şikayetlerinizi noter aracılığı ile şirkete gönderseydiniz o zaman iş veren sizinle anlaşma yoluna kadar gelebilirdi.Şu an ellerinde sizin imzanızı taşıyan bir evrak olduğundan dava açsanız ne kadar olumlu olur tartışılır.

şunuda belirteyim;

Fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi haklı fesih sebebidir.
Bu nedenle sözleşmeyi feshettiğinizde kıdem tazminatınızı almaya hak kazanırsınız.
Bu nedenle, iş mahkemesinde dava açıp, davada fazla çalışmalarınızı ıspatlamanız durumunda tazminat ve fazla çalışma ücretlerinizi alabilirsiniz.

ancak sizin istifa yazınızda çıkış nedeni olarak ne belirttiğiniz büyük önem taşımaktadır.

yeterlilik ' Alıntı:
şunuda belirteyim;

Fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi haklı fesih sebebidir.
Bu nedenle sözleşmeyi feshettiğinizde kıdem tazminatınızı almaya hak kazanırsınız.
Bu nedenle, iş mahkemesinde dava açıp, davada fazla çalışmalarınızı ıspatlamanız durumunda tazminat ve fazla çalışma ücretlerinizi alabilirsiniz.

ancak sizin istifa yazınızda çıkış nedeni olarak ne belirttiğiniz büyük önem taşımaktadır.
neden belirtmedim sadece şu tarihte çalışmaya başladıgım işimden şu tarihte kendi istegimle istifa ediyorum dedim

imzaladım sadece bu kadar

bu arada ispat için şahitlerim yan magaza komşularım ve daha önce beraber çaluştıgım ama işten ayrılmış personelde olurmu ve kaç kişi olmak zorunda

birde mesai tablosu tutuyordum bendede mevcut ama geçerliliği varmıdır bilmiyorum resmi birşey degil çünkü

Sn.yeterlilik'in de belirttiği üzere;
imzaladığınız istifa yazısı kendi kalenize attığınız gol olarak önünüze konacak ilk sağlam delil olacaktır işveren tarafından.
İstifanızdan sonra ne kadar zaman geçti bilemiyorum, ama örneğin dün-önceki gün gibi yakın zamanda olmuşsa,
notere gidip SGK primlerinizin gerçek ücretiniz üzerinden ödenmemesi, kasa kayıtlarıyla gerçekte çıkan farkın tarafınızdan tahsil edilmesi, açığın size yüklenerek haksız ithamda bulunulması sebepleriyle sözleşmenizi ( olayın olduğu tarihte ) feshettiğinizi
kıdem tazminatı , fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirten bir ihtar / ihbar göndermenizin size zararı olmayacaktır.
Konuyu detaylarıyla birlikte bir avukata danışırsanız izleyebileceğiniz yol konusunda karar vermenize yardımcı olabilecektir.

Olay cok sicak daha dun gece gerceklesti simdi merkeze cagirdilar gidiyorum kidem tazminatimi vermezlerse hicbir kagida imza atmayip direk noterden ihtar cekip is mahkemesinemi gitmem gerekiyor

Merkeze gitmeden, notere gidin derim.
İstifa yazınız nedeniyle zaten kıdem tazminatı ödemeye yanaşmayacaklardır ( ki o yazı ile zaten kıdem tazminatı hakkınızdan vazgeçmiş oluyorsunuz)

Suan merkezdeyim konusacagim eger vermezlerse ve yanasmazlarsa karsida noter var oraya gidip ihtari ceksem ve zorla istifa ettirildim diye not duserim ihtara

lordmayros ' Alıntı:
Suan merkezdeyim konusacagim eger vermezlerse ve yanasmazlarsa karsida noter var oraya gidip ihtari ceksem ve zorla istifa ettirildim diye not duserim ihtara

senin el yazınla yazmış istifa ettiğine ait olduğu a4 kağıdı mevcut kıdem tazminatını alman zor.Ama sgk, fazla çalışmaları ve kullanmadıysan yıllık izinleri tabi alabilirsin.Tabi istifa kağına ne yazdığını bilmiyorum Tüm haklarımı aldım istifa ettim gibi cümle yazmadıysan