Merhaba sizlere bi sorum olucak taşerona kadro düzenlemesi kapsamında sanırım 3 4 ay sonra 4d. statüsüne kavuşuyorum. bi üniversite hastanesinde teknikerim 4.d statüsündeki işçilerin zorunlu askerlik görevi dönüşünde tekrar kuruma girmesi için 4857 sayılı İş Kanununun 31. maddesindeki gibi askerlik görevi bitiminde iki ay içinde işe girmek istedikleri takdirde işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye üç aylık ücret tutarında tazminat öder.
yukarda 4.d statüsünde de olsak 4857 sayılı İş Kanununun 31. maddesindeki gibimidir acaba askerlik durumu eğer öyleyse özel sektörden ne farkı kaldı kurum almak istemezse 3 aylık maaş verip iş hakkın sonra veriyorsa veya geri girmek için aylarca bekletebilirse boşuna sevinmenin mantığı yok anlaşılan.
Durum hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
yukarda 4.d statüsünde de olsak 4857 sayılı İş Kanununun 31. maddesindeki gibimidir acaba askerlik durumu eğer öyleyse özel sektörden ne farkı kaldı kurum almak istemezse 3 aylık maaş verip iş hakkın sonra veriyorsa veya geri girmek için aylarca bekletebilirse boşuna sevinmenin mantığı yok anlaşılan.
Durum hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim