Zorunlu ücretsiz izin

Kızıldereli

Katkı Sunan Üye
Slm Kolay gelsin
Bir arkadaşımı çalıştığı işyerinden ki 3 yıldır çalışıyor mali kriz bahane edilerek 3 aylık ücretsiz izne çıkarmak istiyorlar böyle bir hakkı varmı yada işçi tazminatını isteyip işten ayrılabilirmi ve bu durumda ihbar tazminatı nasıl olur
Teşekküler

Ynt: Zorunlu ücretsiz izin

işçinin kabulu olmadan işveren ücretsiz izne çıkartamaz
tazminat hakkını istesin

Mali krizi bahane ettiğini nerden biliyorsunuz, gerçek olma ihtimali yokmu? adam çalışmıyorsa kazanmıyorsa neden daha fazla zarara girsin ki, Basiretli bir iş adamı yani tacir tüm bunları gözönüne almak zorunda. Vergileri, SSK primlerini ödeyememesi, aldığı çeklerin karşılığının çıkmaması, buna mukabil verdiği çekleri ödeyememesi vs. vs. hepimizinde gördüğü gibi gerçekten bir durgunluk var. İşverenlerimizede hak vermek lazım.. ama kötü niyetlilere değil.

Arkadaşlar şimdi abşına bu olay yani 3 ay ücretsiz izin almasını söylenen arkadaş ne yapacak bana soruyor ben şöyle yapmasını söyledim ''Hayır ücretsiz izni kabul etmiyorum ben çalışmak istiyorum ve bu isteğinizi kabul etmiyorum diyerek sen işine devam et dedim'' fakat tabi kendiside yanlış birşey yapıp tazminatsız çıkarılmak istemiyor sizce söylediğim şekilşde belirtmesi doğrumudur yoksa ne demeli
Teşekkürler

Dediğiniz doğru.
1-Yazılı belirtsin bu durumu.
2-İstememesine rağmen ücretsiz izne çıkartılmaihtimaline karşılık SGK sayfasından son ödenen prim tarihlerini kontrol etsin.