fonradar

Geç Gelen Fatura Bedelinin Akıbeti

Üyelik
5 Ağu 2020
Mesajlar
17
Konum
Ankara
7104 sayılı Kanunun 8 inci maddesiyle, 3065 sayılı Kanunun 29 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında yapılan değişiklikle 1/1/2019 tarihinden itibaren indirim hakkı, vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılını takip eden takvim yılı aşılmamak şartıyla, ilgili vesikaların kanuni defterlere kaydedildiği vergilendirme döneminde kullanılabilecektir. Buna göre, vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılını takip eden takvim yılı içinde defterlere kaydedilen belgelerde gösterilen KDV, vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılını takip eden takvim yılı içinde defterlere kaydedilmesi halinde indirim konusu yapılabilecektir. Ancak bahsi geçen değişiklikle beraber söz konusu geç gelen faturanın bedeli de 681 hesapta kanunen kabul edilmeyen gider olarak mı dikkate alınacaktır ? Cevaba dayanak oluşturabilecek bir kanun maddesi aradım ancak bulamadım.
 
Belgenin ait olduğu takvim yılını takip eden yılda belgeyi kayıtlarınıza alabilir , giderleştirebilir ve kdv sini indirim konusu yapabilirsiniz.
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Kanuni olarak bu soruya direkt bir madde göze çarpmıyor galiba fakat muhtemelen dönemsellik gereği işlemin gerçekleştiği takvim yılında 681 hesapta giderleştirebilirim diye düşünüyorum.
 

Benzer konular

Üst