Asgari Ücret Devlet Desteği Tutarı Yansımamış

Üyelik
2 Ağu 2016
Mesajlar
85
Konum
Antalya
Merhaba,

sayın arkadaşlar 6661 sayılı Asgari ücret devlet teşvik indirimi ağustos-2019 dönemi primlerine yansımamış. Damga vergisi borcu vardı bu dönemin ondan yansımamış olabilir mi?

ancak iki dosyası mevcut olan işyerinin sigorta borcu olmadığı dönemlerde son asgari ücret devlet desteği indirimi 31.07.2019 görünüyor.

ileriki aylara mı yansıyacak, konuyla ilgili internete baktım haber göremedim, bilgisi olan var mı?
 
Merhaba
İndirim alma uygulamasında değişiklik yapıldı.
Çalışan personel sayısı bir önceki yılın aynı ayıyla ilişkilendiriliyor artık. Sayıda azalma olunca o ayki indirimi alamıyorsunuz.
Ayları karşılaştırın bakalım,personel sayısında azalma oldumu.
 
Merhaba
İndirim alma uygulamasında değişiklik yapıldı.
Çalışan personel sayısı bir önceki yılın aynı ayıyla ilişkilendiriliyor artık. Sayıda azalma olunca o ayki indirimi alamıyorsunuz.
Ayları karşılaştırın bakalım,personel sayısında azalma oldumu.

Merhaba Tahsin Bey teşekkür ederim,
azalma olmadı aslında ama şöyle bir durum var.. 31/8 de çıkış oldu bir işçi, yerine giren 1/9 tarihli.. işçi sayısı aynı ama dönem atladı
 
2019 yılında işçi sayısı Ocak/2018 – Kasım/2018 dönemlerinden düşük olamaz!

2019 yılında asgari ücret desteğinden yararlanacak uzun vadeli sigortalı sayısının Ocak/2018 ve Kasım/2018 dönemlerinde bildirilen en düşük sigortalı sayısından az olmaması gerekir. 2019 yılından önce tescil edilen işyerleri için belirlenen en düşük uzun vadeli sigortalı sayısının altında uzun vadeli sigortalı bildirimi yapılan 2019 yılındaki aylar için asgari ücret desteği verilmeyecektir.


Vallahi çok karıştırdılar bu işleri.Bi indirim verecekler burnumuzdan getirdiler.Çok detaya girip hatayı şu an belirleyemem maalesef. Gönderdiğim sayfayı bi okuyun lütfen.İnşallah anlarsınız.
 
Asgari ücretli sayısı Ocak/2018 ve Kasım/2018 dönemlerinde bildirilen en düşük sigortalı sayısından az olmaması gerekir. Bu şarta uymadığı için (sigortalı sayısı azaldığı için) hesaplanmamış olabilir.
 
teşekkür ederim arkadaşlar, evet kişi sayısı bir önceki yılın aynı döneminde 5 kişiydi, bu dönem 4 kişi olduğu için indirim yansımamış.
 
merhabalar, kolay gelsin,
2021 yılı ilk iki ay boyunca destek yansımadı bizdede..
işveren uygulamaları sisteminde açıklama olarak şöyle yazıyor arkadaşlar "2020 yılında "3" sigortalıdan daha az sayıda bildirim yapılan aylar için destek hesaplaması yapılmayacaktır."
tüm sene 3 kişi sigortalı olarak çalıştı bizde birde emekli personel var, emekli zaten alamıyor ama bu 3 kişi 2020 yılında destekten yararlanmıştı. bu senenin şartlarını bulamadım bir türlü neden olabilir acaba sadece o belirttiğim mesaj yazıyor
 
2021 desteklerinin hiçbiri sisteme henüz yüklenmedi.
Merhaba, teşekkür ederim, evet 2021 destekleri sisteme geçmemiş sadece 2020 yılı verileri var. Ancak ocak/2021 döneminde 300 TL indirimli ödendi ( Bir dosya için 75 TL, Öteki dosyadan 225 TL olarak)
şubat/2021 dönemi indirimsiz ödendi.
 
Ocak ayında sisteme yansıyan indirim,aralık ayına ait desteklerdir. müfredat kartından 2020/12.ay indirimini kontrol edin.Büyük ihtimalle 300 tl olduğunu göreceksiniz.
 
Üst