E-Fatura Başvuru Hk

Merhabalar,

e fatura başvurusunda bulundum ama başlama yılını sormadı interaktiften yaptım 2025 te kullanmaya başlayacağız. Fakat bugün başvurdum diye bu tarihten itibaren kullanılması gibi bir durum var mı?

teşekkürler

Merhaba,
509 no. lu VUK tebliğinin VIII. Diğer Hususlar başlıklı maddesinde;
"Bu Tebliğe konu e-Belge uygulamalarına dâhil olan mükellefler, uygulamaya dâhil oldukları tarihin içinde bulunduğu ayın (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamaları için 7 nci günün)sonuna kadar, söz konusu belgeleri kâğıt ortamda da düzenleyebilirler. Ancak aynı işlem içine-Belge veya kâğıt ortamdaki belgelerinden sadece birinin düzenlenmesi gerekmektedir. e-Belge uygulamalarına dahil olunan tarihin ait olduğu ayın sonundan (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamaları için 7 nci günden) itibaren, belgelerin e-Belge olarak düzenlenmesi zorunlu olup, kağıt ortamda belge düzenlenmesi halinde Kanunda yazılı cezalar tatbik edilir." denilmektedir.

Buna göre müracaat tarihinden itibaren 7.günü sonuna kadar kağıt fatura kullanabilirsiniz. 7. günden sonra ise e-fatura kullanmak zorundasınız.

İyi çalışmalar.

Merhabalar,

e fatura başvurusunda bulundum ama başlama yılını sormadı interaktiften yaptım 2025 te kullanmaya başlayacağız. Fakat bugün başvurdum diye bu tarihten itibaren kullanılması gibi bir durum var mı?

teşekkürler
merhaba bir mükellefimizde e fatura e defter başvurusu yapacağım artık ebelge sayfasından yapılıyor sanırım özel entegratör ile çalışacak firmam ve ilk e defter müşterim. bu durumda başvuru aşamaları nasıl olacak? ilk e fatura sonra e defter ardından e imza başvurusunda mı bulunacağız?
kasım ayı sonu itibariyle ciro 2.800.000 bu durumda e defter başvurusu yapıp e faturaya yeni yılda mı başvuru yapmam gerekiyor