personel maaş programı

Esnek Olarak Nasıl Mali Müşavir Olunabilir ?

Merhaba arkadaşlar,
12. sınıf meslek lisesi muhasebe ve finansman öğrencisiyim. Muhasebeyi seviyorum ve çoğu bilgiyi staj yerimde öğrendim. Ancak ders çalışmayı hiç sevmiyorum ve 4 yıllık üniversite bana zor geliyor. Bu yüzden Mali müşavirliğe giden yolda daha esnek ve örgün bir şekilde nasıl ilerleyebileceğimi merak ediyorum. Ön lisans ve DGS yolunu duydum ama kafam karışık. Bu konuda tecrübeli kişilerin tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,
12. sınıf meslek lisesi muhasebe ve finansman öğrencisiyim. Muhasebeyi seviyorum ve çoğu bilgiyi staj yerimde öğrendim. Ancak ders çalışmayı hiç sevmiyorum ve 4 yıllık üniversite bana zor geliyor. Bu yüzden Mali müşavirliğe giden yolda daha esnek ve örgün bir şekilde nasıl ilerleyebileceğimi merak ediyorum. Ön lisans ve DGS yolunu duydum ama kafam karışık. Bu konuda tecrübeli kişilerin tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkür ederim.
Ders çalışmayı sevmeyen birisi için doğru meslek olduğunu düşünmüyorum maalesef. Stajda öğrendiğin hiçbir bilgiyle ne smmm staj başlatma sınavını kazanabilirsin ne yeterliliği. Kaldı ki öncesinde LİSANS seviyesinde iibf mezunu olman gerekir. Ya aof Lisans okuyacaksın ya da örgün. Yani 4 sene ders çalışıp okulu bitirip, tekrar ders çalışıp staj başlatmayı kazanıp 3 sene stajyer olup, tekrar ciddi ders çalışıp yeterlilik sınavlarını vermen gerekir.