Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
meslek mensubu değilim ama firma olarak biz kestiğimiz e arşiv faturayı karşı tarafa eski usul yani kargo ile ulaştırıyoruz gene. ulaşmadı gelmedi diyemesinler diye.
E-arşiv faturalar firmalara nasıl ulaştırılmalı. bazen maille bazen watsapla geliyor faturalar. bunlar geçerli bir teslim şekli midir
gelmedi diye itiraz edilebilir mi
17.04.2020 den sonra işe girenleri ücretsiz izin girerken sistem kabul etmiyor. "17.04.2020 den önce işe girmiş olmalı " diye uyarı veriyor.
peki bu durumda 17.04.2020 den sonra işe girenleri işten çıkaramaz mıyız?
Beyanname Kontrolleri Sırasında Alınan Mesajlar
SGK Mesajı : EKSİK ADRES BİLGİLERİNİZİ tamamladıktan sonra belgenizi onaylayabilirsiniz (UAVT adresi https://uyg.sgk.gov.tr/isyeriadresguncelleme/Welcome.do)
yukarda yazıldığı gibi bir hata çıkıyor. bazı tahakkuklarda nasıl düzeltebilirim bunu?
e faturada gibin sistemini kullanıyoruz.
bazı firmaların kestiği faturalar görüntülenmiyor. fatura bilgisi görünüyor fakat içeriği görüntülenmiyor. firmadan e mail ortamında istiyoruz.
bu durum firma bazında oluyor. yani x firmasının kestiği hiçbir faturayı görüntüyemiyoruz. bu durumun...
ihbar tazminatı alan kişi sadece sgkdan muaf.
kıdem tazminatı alan kişi hem sgk hem gelir vergisinden muaf.
huzur hakkı alan kişi sgkdan muaf
doğru mu?
beyanname programında yer alan "sgk muaf istisna ve gelir vergisi muaf istisna" personel sayısı bölümleri yer alıyor. burada hangi tür ödemeler sgk ve gelir vergisinden muaf veya istisna sayılıyor.
ay sonları virman yapmayınca e defter gönderirken hata veriyor. ben genelde borç bakiyesi varsa 159a alıyorum. bir sonraki ay 320 da bir hareket olmazsa orda bırakıyorum. hareket olursa tekrar oraya atıyorum.