Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba ; muhsgk yı 5510 olarak daha önce tahakkukunu kestim. ama daha sonra 7252 sayılı kanundan yararlanıyor. düzeltme yaparken hem daha önceki 5510 iptal olarak düzenledim. 7252 ye ek yazdım. ama onay ekranından diye uyarı veriyor. ne yapmam lazım lütfen yardım :(
E-Beyanname
SGK Mesajı...
merhaba ; 2 ortaklı anonim şirkette ortaklardan iri hisseyi diğer ortağa devredecek.
devredecek ortağın
a grubu hamiline yazılı 1080 b grubu nama yazılı 3420 payı. var. toplam değeri 4500000 olan sermayeyi 3500000 devredecek. diğer ortak karşılığında gayrimenkul verecek. izlememiz gereken yol...
merhaba ; e devlet entegresyonunda izlenecek yol hakkında bilgi verebilirmisiniz ?
e devlete giriyoruz. sanayi sicil bilgi sistemine giriyoruz. ordan sanayi sicilin sitesine giriş yapıyor. belge no ile getir diyoruz. ekran geliyor. ama bizim onaylanan cetvellerimiz görünüyor. sonrasında...
merhaba ; sgk onlıne sistemde
doğum öncesi analık çalışır
rapor başlangıç : 20.11.2018
rapor bitiş : 31.12.2018
doğum sonrası analık
rapor başlangıç : 01.01.2019
rapor bitiş : 25.03.2019 (erken doğum )
şimdi burda rapor başlangıç tarihi olarak 20.11.2018 tarihini baz almamız...
merhaba ; 7143 sayılı kanunda mali kayıtlarda kasa eksikliği olduğu için pasif hesaplarda rakamlar var. varlık barışından yararlanabilirmiyiz ?
iyi çalışmalar
merhaba ; yatırım teşvik kapsamında bina inşaatımız var. 31.12.2017 den önceki yatırımla ilgili kdv iadesi almak istiyoruz. iade kısmında yüklemeleri nereden nasıl yapacağız nasıl bir yol izlememiz gerekiyor
iyi çalışmalar
günaydın ; işyeri adına alınan yatın kaptan sigortası nasıl yapılır ? ayrı bir işyeri numarası almak mı gerekir. ? daimi işyerinde gösterilebilirmi ?
iyi çalışmalar
merhaba ; firma yurtdışında denetim hizmeti almış.
muhtasar beyannamesinde hangi kod ve vergi numarası bölümüne ne yazılacağı hakkında bilgi verebilirmisiniz ?
stopaj oranı % 15 olarak hesaplanacak.
iyi çalışmalar
günaydın ; 4447 sayılı kanun 17.madde teşviğinden yararlanmada muhtasar beyannamesinde aracı kurum kodu soruluyor. bu kısmı nasıl dolduracağımızı bulamadık
yardımlarınız için teşekkürler
iyi çalışmalar
merhaba ; bayan kuaför-bay kuaför ve güzellik salonu işletmeciliği bir arada yapılıyor. bu faaliyetlerin hepsini içeren nace kodu yok. ayrı ayrı nace kodu için dilekçe mi vermemiz gerekiyor.
iyi çalışmalar
merhaba ; 6736 sayılı kanundan yararlanan firmaların geçmiş yıl zararı % 50 kısmının -indirilmeyecek olan- muhasebe kaydını nasıl yapacağız.
iyi çalışmalar